|

Nahum: İnandık, zarar ettik

Hükümetin ekonomi programına iki kez inandıklarını belirten Tofaş'ın CEO'su Jan Nahum, bu yüzden kur farkından dolayı 150 trilyon zarar ettiklerini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 3/08/2001 Cuma
Güncelleme: 14:18 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. Murahhas Aza ve CEO'su Jan Nahum, hükümetin önceki programına yüzde 100 inandıklarını ve ortakları Fiat'ı da zorladıklarını belirterek, bu yüzden korkunç boyutta zarar ettiklerini söyledi. Nahum, şöyle dedi: Biz hükümetin geçmiş programına yüzde 100 inandık. Ortağımızı da zorladık, korkunç boyutta zarar ettik bundan dolayı. 14 ay devam eden programa yüzde 100 inandığımız için ve ortağımızı da ikazlarına rağmen dinlemeden (Sizin dediğiniz gibi olmayacak, bizim, hükümetimizin ve Türkiye'nin dediği gibi olacak) diyerek, şirketi çok büyük zarara soktuk. Çünkü programa inandık.''

İki kez aynı hatayı yaptık

Bundan sonra bir kez daha bu durumun tekrarlandığını ve aynı hatayı ikinci kez yaptıklarını vurgulayan Nahum, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şimdi bundan sonra artık bize inanmıyorlar. Bizim yabancı ortağımız, finansal kaynaklarımızın yatırılması kararlarına özerk olarak müsaade etmiyorlar. Çünkü iki kere hata yaptık."

Tofaş'ın Dış İlişkiler Koordinatörü Nezih Olcay da programa inanmalarından dolayı şirketin ne kadar zarara uğradığının sorulması üzerine. "Satış şirketiyle birlikte ortaya çıkan kur farkı gideri yaklaşık 150 trilyon. Eğer bu olmasaydı şirket bugünkünden 150 trilyon daha kârlı durumda olurdu'' diye konuştu.

Tofaş Türk Otomobil Fabrikaları A.Ş, motor ve şanzıman üretim birimini General Motors Corporation (GM) ve Fiat Auto ortaklığında kurulan Powertrain Mekanik Sanayii ve Ticaret Şirketi'ne devretme kararı aldı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce