|

Orhangazi-Gebze arası tamam

Körfez geçişiyle İzmir-İstanbul arasını 3,5 saate indirecek projenin en önemli kısımlarından birisi tamamlandı. Otoyol projesinin yapımı tamamlanan Gebze-Orhangazi kesimi, 1 Temmuz’da trafiğe açılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/06/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:26 - 24/06/2016 Cuma
Yeni Şafak

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu kapsamında yapımı tamamlanan Gebze-Orhangazi kesimi, 1 Temmuz'da trafiğe açılacak. Karayolları Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu kapsamında yapımı tamamlanan Gebze-Orhangazi kesimi, Gebze Kavşağı ve Altınova Kavşağı, 1 Temmuz gece yarısı trafiğe açılacak.



OSMANGAZİ'DE DURAKLAMAK YASAK


Köprülü kavşaklar, ücret toplama istasyonları gibi belirli yerler ve şartlar dışında otoyola giriş ve çıkış yasak olacak. Erişme kontrollü karayolu olarak trafiğe açılan bu kesime, yayaların, hayvanların, motorsuz araçların, lastik tekerlekli traktörlerin, iş makinelerinin ve bisikletlilerin girişine izin verilmeyecek. Bu kesimde mecburi asgari hız saatte 40, azami hız ise saatte 120 kilometre olacak. Osmangazi Köprüsü üzerinde ve kavşaklarda duraklamak, park etmek, geri dönüş yapmak ve geri gitmek yasak olacak.



KİMYASAL MADDEYE GEÇİŞ İZNİ YOK






Tehlikeli ve kimyasal madde taşıyan araçların geçişine izin verilmeyecek. Otoyola cephesi bulunan müesseselerin tanıtma levhaları koymak istemeleri halinde Karayolları Genel Müdürlüğünden izin almaları gerekecek. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü, 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle hizmete açılacak.



Osmangazi'yi Erdoğan açacak


İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 9 saatten 3,5 saate indirecek olan 433 kilometre uzunluğundaki Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun yüzde 64'ü tamamlandı. Altınova - Gemlik arasındaki 40 kilometrelik kesim ise 21 Nisan'da tamamlanarak trafiğe açıldı. Bu yılın sonunda Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesimi ile Gebze-Bursa arasındaki otoyol kesiminin yapım faaliyetlerinin tamamlanarak ulaşıma açılması hedefleniyor. Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan Osmangazi Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle 30 Haziran'da açılması planlanıyor.



#Körfez geçişi
#Gebze
#İzmir Otoyolu
8 yıl önce