|

Otomotiv yan sanayi ihracatı sırtlayacak

Taşıt yan sanayiinde ilk çeyrekte 2,2 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştiğini belirten Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği Başkanı Alper Kanca, “Sektör ihracatı bu şekilde devam ederse yılı 9 milyar dolardan kapatacak” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:54 - 18/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Alper Kanca, otomotiv tedarik sanayisinin ihracat kilogram değerinin geçen yıl 4,82 avroya kadar yükseldiğini belirterek, bu yükselişin ülke ekonomisi için umut verici olduğunu, ihracatın yükünü tedarik sanayisinin omuzlayacağını söyledi. Kanca, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “İlk çeyrekte 2 milyar 208 milyon doların üzerinde gerçekleşen sektör ihracatı bu şekilde devam ederse yılı 9 milyar dolardan kapatacak" dedi. 2016'nın ilk çeyreğinde avro bazlı ihracat kilogram değerinin 4,75 seviyesinde gerçekleştiğini söyleyen Kanca, “İhracatımız yüzde 80 avro bazında. Bu yükseliş sektörümüz ve ülke ekonomisi açısından umut verici. Görünen o ki, ihracat yükünü tedarik sanayi omuzlayacak" diye konuştu.





AB'NİN TERCİHİ TÜRK ÜRETİCİSİ


Alper Kanca, Türk tedarik sanayiinin araştırmalarda performansının ile ilk sıralarda yer aldığına dikkati çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk tedarikçileri üretim, maliyet, işçilik, lojistik ve kalite gibi faktörlerin birlikte değerlendirildiği bazı araştırmalarda, birçok AB ülkesinin önüne geçmiş durumda. Ülkeler arasında kıyaslamada Türk tedarikçileri Çin, Endonezya, Hindistan ve Meksika'dan sonra 5. sırada yer alırken; Çek Cumhuriyeti, Polonya, Romanya gibi AB ülkelerini geride bırakıyor. Bu demek oluyor ki; Türk tedarik sanayii AB'deki araç üreticileri için en doğru adres."



Hedef dünyada ilk 10'a girmek


TAYSAD Başkanı Kanca, yeni dönemindeki planlarını gazetecilerle paylaşarak, “TAYSAD'ın mevcut vizyonunu destelemek üzere, 'tasarım, teknoloji, tedarik yetkinliğiyle dünyada ilk 10' hedefi için yola çıktık. Ülke ekonomisine sağladığımız katkıyı artırmayı hedefliyoruz” yorumunu yaptı.



#Taşıt yan sanayii
#Alper Kanca
#TAYSAD
8 yıl önce