|

Pakistan ordusu ASELSAN'a emanet

ASELSAN, Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı denizde ikmal tankeri için uzaktan kumandalı stabilize top sistemi ve muhabere anahtarlama sistemi üretecek.

Yeni Şafak
04:00 - 21/07/2015 Salı
Güncelleme: 20:55 - 20/07/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

ASELSAN'ın şirketi Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) ile Pakistan Savunma Üretim Bakanlığı arasında Pakistan Deniz Kuvvetleri ihtiyacının karşılanması için 22 Ocak 2013'te imzalandı. Sözleşme kapsamında 15 bin 600 tonluk, yaklaşık 155 metre boyundaki Denizde İkmal Tankeri, ana yüklenici olan STM'nin sorumluluğunda Karaçi Tersanesi altyapı imkanları kullanılarak inşa ediliyor.



4,7 MİLYON AVROLUK ANLAŞMA


Tanker, Denizde İkmal Sistemi ve helikopter iniş-kalkış imkanına sahip olacak ve 20 knot sürat yapabilecek. Söz konusu tankere, konuşlandırılacak sistemlerin sağlanmasına yönelik ASELSAN ve STM arasında 4,7 milyon avro tutarında sözleşme imzalandı. Proje kapsamında ASELSAN sorumluluğunda gemi savunması için 25 milimetre uzaktan kumandalı stabilize top sistemi ve taktik muhabere ihtiyaçları için muhabere anahtarlama sistemi yer alıyor. Pakistan Deniz Kuvvetleri envanterinde 12,7 milimetre ve 25 milimetre kalibreli ASELSAN uzaktan komutalı silah sistemleri ve muhabere sistemleri halen görev yapıyor.



Türk füzesi otomatik vuruyor


Silah kumanda birimi aracılığıyla uzaktan kumanda edilebilen, otomatik hedef takip özelliğine ve modüler yapıya sahip, 25 milimetre top takılabilen sistem, termal ve TV kamera ile lazer mesafe ölçer takılan stabilize edilmiş bir tarete sahip. Bu sistem gece ve olumsuz şartlarda hedefleri otomatik olarak vurabiliyor.


#aselsan
#pakistan ordusu
#Savunma Teknolojileri
9 yıl önce