|

Para istikrar ve güvene geldi

Doğrudan yabancı yatırımın, güvenli ülkeler aradığını belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Biz herkes için sadece güvenli değil, istikrarlı bir ülkeyiz. Türkiye, yabancı sermaye çekmeye devam edecek. Bu başarının net göstergesi” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:38 - 10/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Ahmet Erdem - Faruk Özlü -
 Steven Young
Ahmet Erdem - Faruk Özlü - Steven Young

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, doğrudan yabancı yatırımın güvenli ülkeler aradığını belirterek, 2016 yılında Türkiye’ye 12,1 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım girişi olduğunu söyledi. Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) düzenlediği Yabancı Sermaye İşadamları Toplantısında yaptığı konuşmada Özlü, “Bütün manipülasyonlara rağmen Türkiye, yabancı sermaye çekmeye devam edecek” şeklinde konuştu.

İÇE KAPANMADIK KAPANMAYIZ

Türklerin tarihin hiçbir döneminde içe kapanık bir ülke, bir toplum olmadığına işaret eden Özlü şöyle konuştu; “Aksine çok yönlü, proaktif bir devlet geleneğinin temsilcileri olmaya devam ettik.

İçe kapanan bir Türkiye isteyenler, büyük ve tarihi bir yanılgı içindedirler. 15 yılı bulan AK Parti iktidarlarının ekonomi politikasını eleştirenler eski kafalılık yapmakta. Artık geçerliliğini, değerini ve anlamını yitirmiş birtakım kabullerle eleştiriler yapmak çağdaş değil. Bu yaklaşımlar kabul edilebilir değil.”

Ar-Ge payında
hedef yüzde 3

Türkiye’nin büyüme yolunda YASED’in aldığı sorumluluğun önemine de dikkati çekildi. Özlü, Türkiye’de hala yabancı sermayeye karşı alerjisi olan gruplar bulunduğunu belirterek, "Bu tutumda bulunanların davranışlarını gözden geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Yabancı yatırımın önünü açacak kolaylıkları sunmaya devam edeceğiz. Biz herkes için sadece güvenli değil, istikrarlı bir ülkeyiz. Bizim bütün çabamız, sürdürülebilir, rekabetçi, yatırım iklimini iyileştirici, yatırımın önündeki engelleri kaldıran politikaları oluşturmak. Ar-Ge, inovasyon ve tasarım çağımızda bilimin, sanayinin ve teknolojinin anahtarı. Hedefimiz, Ar-Ge payını 2023 yılında önce yüzde 2’ye, akabinde yüzde 3 seviyesine çıkarmak. 2017-2019 yıllarını kapsayan Tasarım Stratejisi ve Eylem Planımızı, önümüzdeki günlerde Yüksek Planlama Kurulu’nun onayına sunacağız. ‘Türk tasarımının küresel bir marka olması’ vizyonuyla hazırladığımız bu belge kapsamında 22 eylemi uygulamaya koymayı hedefliyoruz” dedi.

  • 17 ŞİRKET YATIRIMA HAZIR
  • Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdem, derneğin 17 üyesinin üst yöneticileri ile birebir görüştüklerini belirterek, “Görüşmelerin sonucunda, Ar-Ge ekosistemindeki gerekli iyileştirmelerin yapılması halinde, bu şirketlerin 5 yıl içinde Türkiye’deki yatırımlarını ve istihdamı 4 katına kadar çıkarabileceklerini gördük. Türkiye’nin dünyanın önde gelen bölgesel yatırım ve Ar-Ge merkezlerinden biri haline gelmesi ortak hedef” dedi. Bakanlık tarafından hazırlanan Ar-Ge kanunundan övgüyle bahseden Erdem, önerilerinin bu düzenlemelerde yer almasının kendilerini memnun ettiğini bildirdi
#Ahmet Erdem
#Faruk Özlü
#Ekonomi
7 yıl önce