|

Paranın gücünü ülkenin üretim gücü belirler

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, paranın gücünü üretimin belirlediğini söyledi. Kaan,“Üretimdeki bir sektör, kesinlikle bir diğerine feda edilmemelidir”dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 2/12/2018 Pazar
Güncelleme: 01:07 - 2/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
​MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan
​MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan,“Paranın gücünü, ülkenin üretim gücü belirler” ifadelerini kullandı. Kaan, Türkiye’nin ekonomik yol haritasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Dünyada en fazla itibar gören ve en çok sözü geçen ülkelerin üreterek zenginleşmiş ülkeler olduğunu aktaran Kaan, şunları kaydetti:“Çünkü bir ülkenin iktisadi sorunlarının çözümü, üretimde gizlidir. O halde ekonominin içinde bulunduğu sorunların çözümü, yalnızca üretimle çözülebilir. Zira, üretim olmadan, ne büyüme olur, ne zenginlik olur, ne istihdam olur, ne işsizlikle baş edilebilir, ne enflasyonla baş edilebilir, ne ihracat yapılabilir, ne ithalat azaltılabilir, ne kalkınma olur, ne de zenginleşme olur. Üretim, tek sektörlü yapıdan ziyade, çok sektörlü olmak zorundadır. Üretimde, hiçbir sektör ihmal edilmemelidir. Yani tarım ve hayvancılık alanında üretim, sanayi üretimi ve hizmetler sektöründeki üretim, senkronize bir şekilde olmalıdır”

YENİLİKÇİ ÜRETİM ŞART

Üretimin yenilik (inovasyon) odaklı olması gerektiğini vurgulayan Kaan, “Yenilik odaklı ekonomi demek, bilgi ve Ar-Ge temelli üretim demektir” değerlendirmesinde bulundu. Yeniliğin Ar-Ge çalışmalarının sonucu olarak ortaya çıktığını belirten Kaan,“Yenilik, bir taraftan firmaların ve ülkelerin rekabet mücadelesinin en kritik unsuru haline geldiği gibi, diğer taraftan da iktisadi gelişmenin en temel belirleyicisi haline gelmiştir” dedi.

#MÜSİAD
#​Abdurrahman Kaan
5 yıl önce