|

Petrol savaşı bize yarar

Kadoil Genel Müdür Yardımcısı Çağdaş Demirağ, düşen petrol fiyatlarının arkasında ABD’nin olduğunu iddia etti. İran ve Rusya’ya karşı politik bir savaş olduğunun altını çizen Demirağ "Bu işten Türkiye gibi ithalatçı ülkeler faydalanabilecek" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 22:12 - 5/12/2014 Cuma
Yeni Şafak
Düşen petrol fiyatları dünya gündeminde önemli bir yer teşkil ediyor. Türkiye'de fiyatların dip yapmasına rağmen akaryakıt ücretlerinin gerektiği gibi yansımaması kamuoyunda sık sık tartışılıyor. Akaryakıt Ana Dağıtım Şirketleri Derneği (ADER) Üyesi ve Kadoil Genel Müdür Yardımcısı Çağdaş Demirağ, Yeni Şafak’a özel değerlendirmelerde bulundu. Demirağ İran ve Rusya gibi petrol ihracatçısı ülkelere Amerika’nın uyguladığı politik petrol savaşlarından Türkiye’nin karlı çıkabileceğini söyledi. 15 yıldır akaryakıt sektöründe çalıştığını söyleyen Demirağ,  petrol fiyatlarının düşmesinin tamamen politik sebeplerden kaynaklandığını kaydetti. 

BRENT PETROLDE POLİTİK SAVAŞ VAR

Son dönemde ABD’nin Rusya ve İran gibi ülkelere yönelik petrol savaşı yaptığını vurgulayan Demirağ şunları söyledi: “Rusya ve İran petrolünün maliyetleri oldukça yüksek. Fiyatlar belli bir seviyenin üzerindeyken bu ülkelerin ekonomisi güçleniyor. Diğer tarafta Amerika ve Suudi Arabistan gibi ülkeler daha az maliyetle üretim yapıyor."

VERGİLER  YÜZÜNDEN                      FİYATLAR DÜŞMÜYOR

Pompa fiyatlarının neden düşmediği sorusunu yanıtlayan Demirağ şöyle konuştu:

“Yüksek fiyatla dağıtım şirketleri çok para kazanıyormuş gibi bir hava oluşturuluyor. Son 6-7 yılı incelediğimiz zaman bir istasyonun, akaryakıt dağıtım şirketinin toplam karı yüzde 8 ile 14 arasında gidip geliyor. Bunun yanında devletin yüzde 68’lere varan vergi sistemi var."  
#ADER
#Çağdaş Demirağ
#petrol
9 yıl önce