|

Sanayide 8 milyarlık elektrik tasarrufu

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, sanayinin verimlilik temelli yapısal dönüşümünü hızlandırmak için yürüttüğü 85 eylemi 2018 yılına kadar tamamlayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/11/2017 Pazar
Güncelleme: 00:29 - 5/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
Sanayinin verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında model fabrikalar kurulacak.
Sanayinin verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında model fabrikalar kurulacak.

Sanayinin verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında model fabrikalar kurulacak. Sanayi sektöründe kullanılan düşük verimli elektrik motorlarının yüksek verimli olanları ile değiştirilmesi ile nihai hedef olan 8 milyar TL’nin üzerinde elektrik tasarrufu sağlanacak.

BEŞ İLDE MODEL FABRİKALAR KURULACAK

Sanayide verimliliği artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında imalat sanayi firmalarının yalın üretim, dijital dönüşüm, ürün geliştirme, ve kalite alanlarında teknik kapasitesini yaparak öğrenme yoluyla geliştirmek amacıyla 5 ilde model fabrikalar kurulacak. İşletmelerin verimliliğini artırma ve geliştirme çalışmaları desteklenecek ve teşvik edilecek. Girişimci Bilgi Sistemi kullanılarak firmaların verimlilik karnesi çıkarılacak. Etkin ve verimli firmalar devlet desteklerinden öncelikli ve avantajlı olarak yararlanacak. Sanayi sektöründe kullanılan düşük verimli elektrik motorlarının yüksek verimli olanları ile değiştirilmesi ile nihai hedef olan 8 milyar TL’nin üzerinde elektrik tasarrufu sağlanacak.

#Sanayi
#Elektrik
#Tüketim
6 yıl önce