|

SHGM'ye lojistik ödülü verildi

SHGM, "Güvenli Kargo Projesi"nin sektöre yaptığı katkıdan dolayı Lojistik Ödülleri kapsamında Juri Özel Ödülü aldı.

Yeni Şafak
17:13 - 19/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:10 - 19/11/2015 Perşembe
AA

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), "Güvenli Kargo Projesi"nin sektöre yaptığı katkıdan dolayı Lojistik Ödülleri kapsamında Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.



SHGM'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, lojistik alanında en iyi hizmeti veren havayolu, karayolu, denizyolu ve demiryolu taşımacılığı işletmeleri ve yöneticileri, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle ödüllendirildi.



Lojistik Ödülleri kapsamında 15 kategorideki ödüller sahiplerini bulurken, üç ayrı dalda da "Jüri Özel Ödülü" verildi. SHGM, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliğinin (IATA) Güvenli Kargo Projesi'nin hayata geçirilmesiyle, lojistik sektörüne sağladığı katkıdan dolayı Jüri Özel Ödülü almaya hak kazandı.



Turkish Cargo da havayolu taşımacılığında en iyi şirket ödülünü aldı. SHGM adına ödül, SHGM İstanbul Temsilcisi Muhammed Seyda Akdağ'a verildi.



Kargoların havayolu, gönderici, kargo acentesi ve destinasyon arasında kesintisiz akışının sağlanmasını içeren Güvenli Kargo Projesi ile kargo gönderim hızının arttırılması, maliyetlerin düşürülmesi ve kargo güvenliğinin artırılması hedefleniyor.



Dünya genelinde henüz 11 ülkede yürütülen projeye, SHGM de IATA ile imzaladığı protokolle dahil oldu. IATA'nın tüm operasyonlara yayılması için 5 yıllık bir zaman öngördüğü projenin, hava kargo taşımacılığının gelişimine ve Türkiye'nin lojistik üs olma hedefine önemli katkı sağlaması bekleniyor.

#Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM)
#Güvenli Kargo Projesi
#SHGM
8 yıl önce