|

Tarımda ‘birlikte üretim’ modeli

Türkiye tarımda yeni bir modele yöneliyor. AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer verilen yeni dönem vizyonunda ‘Birlikte üretelim’ modeli öne çıkıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:01 - 2/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
AK Parti, Sudan’da kiralanan arazileri de girişimcilere açacak
AK Parti, Sudan’da kiralanan arazileri de girişimcilere açacak

AK Parti, yeni dönemde milli tarım ve güvenilir gıda için yeni projeler hayata geçirecek. Türk tarımına ivme getirecek 8 projeyi seçim beyannamesine taşıyan AK Parti, Sudan’da kiralanan arazileri de girişimcilere açacak. Tarımı yeni yüzyılın stratejik alanı olarak gören AK Parti’nin yeni dönemde nüfusun yeterli, kaliteli ve güvenilir gıda ile beslenmesi, tarım ürünlerinde ihracatçı geliştiren, rekabet gücünü artıran projelerinden öne çıkanlar şöyle:

GENÇ ÇİFTÇİYE POZİTİF YAKLAŞIM

2023 yılında tarımsal gayrisafi yurt içi hasıla 150 milyar dolara, tarımsal ihracat 40 milyar dolara çıkarılacak. 2018 yılında çiftçiye toplam 14,5 milyar TL destekleme ödemesi yapılacak. Genç çiftçilere destekleme ödemelerinde pozitif ayrımcılık yapmaya devam edilecek. Bu çerçevede 2018 yılında yaklaşık 16 bin 700 genç çiftçinin uygulayacağı projelere 503 milyon TL destek verilecek.

81 il ve 250 köyde ‘birlikte üretim modeli’ hayata geçirilecek. Sertifikalı tohum üretimini 2 milyon tona çıkaracak ve sertifikalı tohum kullanımına destek verilecek. TİGEM ile Sudan hükümeti ortaklığında kurulan şirket aracılığıyla Sudan’da kiralanan 780 bin hektar tarım arazisi Türk girişimcilerin yatırımına açılacak.

İŞLE SATIN AL…

Hazine arazilerini kullanan çiftçilere kullandıkları arazilere 10 yıl boyunca kullanım hakkı veriliyor. Çiftçiler, 10 yılın sonunda da isterlerse bu arazileri satın alabilecekler veya kullanma anlaşmasını bir 10 yıl daha yenileyebilecekler. Tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleri hayata geçirilecek.

#Tarım
#Türkiye
6 yıl önce