|

Tasarımı keşfet haftası

Türkiye Tasarım Haftası tanıtım toplantısı Türkiye ihracatçılar Meclisi"nin (TİM) Yenibosna'da bulunan Dış Ticaret Kompleksi'nde yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2016 Pazar
Güncelleme: 22:22 - 11/06/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Programa Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi katıldı. Etkinlik 18-23 Ekim 2016 tarihleri arasında, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğinde bu sene ilk kez gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında sanayici ve akademisyenlerin katılımıyla paneller, konferanslar ve workshoplar düzenlenecek. Organizasyon kapsamında yıl içinde düzenlenen tasarım yarışmalarının finalistlerinin ürün ve projelerinin sergi ve defilelerinin yeralacağı Design Turkey Ödül Töreni gerçekleştirilecek.



TASARIMI DA KATARSAK 500 MİLYARLIK HEDEF ÇOCUK OYUNCAĞI OLUR


Zeybekci,yaptığı konuşmada, 2008'den bu yana gerçekleştirilen “Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri” organizasyonunun da yer alacağı “Türkiye Tasarım Haftası”nın bu yıl ilk defa gerçekleştirileceğini kaydetti. Zeybekci, başkalarının tasarladığı, dizayn ettiği, sunum faaliyetlerini yaptığı ürünlerle, yine de büyük başarı sağladıklarını ama yeni dönemde kendi tasarımları ve özel ürünleri ile Türkiyenin bir ivme yakalayabileceğini söyledi. Zeybekci "Üreticilerin tasarımı, dizaynı, sunumu, pazarlaması, tanıtımı, bilgisine sahip olduğunu düşünsenize, o zaman 500 milyar dolar bizim için çocuk oyuncağı olur. Buna bir yerden başlamak lazım.”



Büyükekşi: Türk tasarımı dünya markası olacak


TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi tasarımın önemini anlattı. Büyükekşi “Dünya değişiyor.Bugün, kaliteli mal üretip pazara sürmek, başarı elde etmek için yeterli değil” dedi. İhracatın kalıcı ve sürdürülebilir bir şekilde artırmak için yüksek katma değerli üretimin şart olduğunu söyleyen Büyükekşi “Bunun dört yolu var. Marka, Ar-Ge, inovasyon ve tasarım” dedi. Türk tasarımını dünya markası yapmak istediklerini söyleyen Büyükekşi, lk defa yapılacak bu etkinlikte, endüstriyel tasarım, moda ve görsel iletişim tasarımını bir araya getireceğiz” dedi.



#Türkiye Tasarım Haftası
#Mehmet Büyükekşi
8 yıl önce