|

Tepki çeken karara karşı Türkiye'den misilleme geliyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın tepki çeken çelik ithalatına vergi kararına yönelik Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ''Küresel ticaret savaşlarını başlatacak'' yorumunu yaparken, Türkiye'nin ise söz konusu karara yönelik ABD'ye misilleme yapacağı öne sürüldü.

Yeni Şafak
09:47 - 6/03/2018 Salı
Güncelleme: 10:00 - 6/03/2018 Salı
Reuters
Türkiye ABD'ye pamuk ile misilleme yapacak
Türkiye ABD'ye pamuk ile misilleme yapacak

ABD Başkanı Donald Trump'ın çelik ithalatına vergi kararına yönelik çok sayıda ülkeden tepki mahiyetli açıklama gelirken Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem Türkiye'nin bu karara karşı yapacağı misillemeyi açıkladı.

PAMUK İLE CEVAP VERİLECEK

ABD Başkanı Donald Trump'ın çelik ithalatına vergi kararına Türkiye'nin pamuk ile cevap vermeye hazırlandığını söyleyen Ertem, "Trump en son demir-çelik ithalatına vergi koyacağını açıkladı ve esasında dünyada korumacılığı meşrulaştıran adımlardan birisini daha attı. Böylece bütün G-20 zirvelerinin baş konusu anti-korumacılık ve pür liberalizm söylemleri de yerle bir oldu.
Türkiye başta olmak üzere, ABD'nin bu vergi salmasından etkilenecek ülkeler de, şimdi ABD'ye alternatif ürünlerde- örneğin Türkiye pamukta- cevap vermeye hazırlanıyor
" ifadelerini kullandı.

YÜZDE 25 VERGİ

Trump, Mart başında yaptığı açıklamada ülkesinin
ithal ettiği çeliğe yüzde 25, alüminyuma ise yüzde 10 gümrük vergisi getireceğini duyurdu.
Bu adımla ilgili olarak Çin başta olmak üzere, çelik ihracatçısı ülkelerden ABD'deye misilleme tehditleri gündeme gelmişti.

#Türkiye
#ABD
#Pamuk
#Çelik
#Vergi
6 yıl önce