|

Turizmciyle barıştan 800 milyon lira geldi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kamu taşınmazları üzerindeki turizm yatırımlarının tahsis ve irtifak hakkından aralık ayı sonundan bugüne kadar 800 milyon lira tahsil edildiğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 12/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 01:37 - 12/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Murat Kurum
Murat Kurum

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kamu taşınmazları üzerindeki turizm yatırımlarının tahsis ve irtifak hakkı süresinin uzatılması uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum, yapılan başvurular sonucunda aralık ayı sonundan bugüne kadar 800 milyon lira tahsil edildiğini söyledi. 4 Mayıs 2018’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Kamu Taşınmazları Üzerindeki Turizm Yatırımlarının Sürelerinin Uzatılması ile Satışına İlişkin Yönetmelik” ile turizm tesislerinde yatırım ve dönüşüm sürecinin başladığına vurgu yapan Bakan Kurum, “Önümüzdeki dönem taksitlerle birlikte toplam 2,5 milyar lira gelir elde edilmesini öngörüyoruz” dedi.

ASIL GETİRİ UZUN DÖNEMDE

Bakan Kurum, düzenlemenin asıl getirisinin uzun dönemde elde edileceğini söyledi. Akdeniz ve Ege Bölgesi’ndeki tesisler başta olmak üzere turizm tesislerinin öz kaynakları veya yurt içi ile yurt dışı krediler suretiyle yenilenmesinin sağlanacağını dile getiren Kurum, “Yapılacak yeni yatırımlarla bu düzenlemenin turizm ekonomisine katkısının 10 milyar lirayı bulacağını değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

  • 564 tesis 52 yat limanı
  • Üzerinde turizm yatırımı gerçekleştirilmek amacıyla yatırımcılara 564 otel, tatil köyü, günübirlik tesis, golf tesisi ve benzeri turizm tesisi ile 52 yat limanı ve yat çekek yeri tahsis edildi. Aynı zamanda milli park ve tabiat parklarında bulunan konaklama amaçlı turizm tesislerinde kira sözleşmeleri de 29 yıla ya da 49 yıl süreli irtifak hakkına dönüştürülmek suretiyle uzatıldı. Başvuru süresi 5 Aralık'ta sona eren bu düzenlemeden yararlanmak isteyen yatırımcılar, ilgili Bakanlıklara başvurularını tamamladı ve yüzde 70 oranında başvuru sağlandı.
#Turizm
#Murat Kurum
#Yatırım
5 yıl önce