|

Türk Bianchi, eski patronuna İtalya'da en büyük rakip oldu

Fason üretim yaptığı İtalyan Atala'nın çoğunluk hisselerini alan Türk Bianchi, kurucusu Bianchi'nin rakibi oldu. Şirket şimdi İtalya pazarını, Türkiye'den daha fazla önemsemeye başladı

Yeni Şafak
00:00 - 4/04/2006 Salı
Güncelleme: 12:16 - 6/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Bianchi Bisiklet A.Ş, İtalya'nın köklü bisiklet firması Atala'nın çoğunluk hisselerini alarak, kurucusu İtalyan Bianchi'ye rakip oldu. Bianchi A.Ş Başkan Vekili Önder Şenkon, yaptığı açıklamada, geçen yıl Haziran ayında İtalya'nın 110 yıllık bisiklet, motosiklet ve kondisyon aletleri markası Atala'nın çoğunluk hisselerini satın aldıklarını belirtti. 1994 yılında Türk-İtalyan ortaklığıyla kurulan, 1997 yılında tamamen Türk sermayeli hale gelen Bianchi A.Ş'nin, yapılan son operasyonla İtalyan Bianchi ile rakip hale geldiğini ifade eden Şenkon, genelde fason üretimle etkili oldukları Avrupa'da, kendi markalarıyla söz sahibi olacaklarını dile getirdi.

İTALYA'DA 3BİN 500 BAYİİ OLDU

Bu pazarda ilk üçte yer alan Atala'nın İtalya'daki üretimini durdurarak, Manisa'daki tesislere kaydırdıklarını belirten Şenkon, bu ülkede satış, dağıtım ve pazarlama teşkilatı ile ar-ge bölümünün çalışmaya devam ettiğini ifade etti. Daha önce fason üretiminde bulundukları Atala'ya yapılan yatırımla İtalya'daki 3 bin 500 bayilik dağıtım kanalına da sahip olduklarına dikkat çeken Şenkon, motosiklet için Çin'deki bir fabrikanın tüm üretimini alma anlaşması imzaladıklarını söyledi. Şenkon, yeni anlaşmalarla 2006 yılında 30 milyon dolara çıkan ihracat bağlantılarının, 2007 yılından itibaren çok daha yüksek oranlarda gerçekleşeceğini bildirdi.

  • İZMİR
    Uzakdoğu alt gelir grubuna çalışıyor

    İtalya pazarında Uzakdoğulu markaların dağıtım kanallarını oluşturmaya başladığını, ancak bu rekabetin kendilerini etkilemediğini kaydeden Şenkon, şunları söyledi: Atala, bu pazarda orta ve üst kalite grubunda üretim yapıyor. Uzakdoğu ürünleri ise alt-orta gruba hitap ediyor. Dolayısıyla rekabet edebiliyoruz. Atala'yı alarak, zaten ihracat yaptığımız İtalya'da pazarı garantiledik. Manisa'da yaptığımız yıllık 180 bin adetlik üretimi, sadece İtalya pazarına değil, Rusya ve Finlandiya gibi pazarlara da ihraç edeceğiz.



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce