|

'Türkiye’de güçlü bir siyasi bir istikrar var'

Fransa’nın başkenti Paris’te Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’de güçlü bir siyasi bir istikrarın olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
18:29 - 7/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 18:39 - 7/06/2017 Çarşamba
IHA
Mehmet Şimşek
Mehmet Şimşek

Fransa'da OECD toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Türkiye'de güçlü bir siyasi istikrar var" diye konuştu.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) yılda bir kez düzenlenen Bakanlar Konseyi toplantısının açılışına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katıldı. Şimşek, Türk basın mensuplarına toplantı ve temaslarıyla ilgili bilgi verdi.

Bakan Şimşek, "OECD, bu toplantı marjında yıllık beklenti raporlarını yayımlandı. Bununla birlikte, belirli bir tema üzerinde küresel sorunlar tartışıldı. Bu yıl yayımlanan raporda Türkiye için büyüme tahmini geçen yıla oranla biraz yükseltildi" dedi.

Yüzde 5'e yakın büyüme
Şimşek, Türkiye’nin büyüme performansının OECD tahminlerinin çok ötesinde olduğunu belirttiği açıklamasında "OECD’nin tahmini yüzde 3.4’lük büyüme idi bu sene için. Türkiye’de muhtemelen bu sene yüzde 4.5’e yakın bir büyüme gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Reformlar güçlü bir şekilde devreye girdiğinde biraz daha güçlü olabilir. Orta vadede biz tekrar reformlarla, yüzde 5 oranında bir büyümeyi öngörüyoruz" ifadelerini kaydetti.

"Türkiye’de siyasi istikrar pekişti, belirsizlik azaldı"

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Dikkat edersek, uluslararası kuruluşlar son bir buçuk iki ay içerisinde tahminlerini yukarı doğru çıktığını belirtiyorlar. Türkiye’de siyasi istikrar pekişti, belirsizlik azaldı. Şimdi Türkiye’nin gündeminde reformlar var. Çok güçlü bir yatırım, ihracat seferberliği, istihdam seferberliği başlatıldı. Kredi garanti fonu üzerinden, istihdam teşvikleri uygulaması ile ihracat teşvikleri üzerinden ekonomiye çok güçlü destek veriliyor" diyen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Büyüme üzerindeki göstergelere baktığımızda Türkiye’nin güçlendiğini görüyoruz. Bu güçlenme devam edecek. OECD ve diğer uluslararası kuruluşları pozitif yönde şaşırtacak" diye konuştu.


Şimşek, Fransız iş çevreleri ile yapacağı görüşmeyle ilgili olarak şunları belirtti:

  • "Birçok önemli şirket temsilcileriyle bir araya geleceğiz. Türkiye’de güçlü siyasi istikrar var. Türkiye’de belirsizlik azaldı. Büyüme güçleniyor. Daha da büyüme trendi hızlanacak. Türkiye fırsatlar ülkesi, Türkiye’nin önü açık. Türkiye’nin satın alma gücü paritesi ile dünyanın en büyük 13’üncü ekonomisi, Avrupa’nın en önemli büyüme motorlarından bir tanesi olduğunu ifade edeceğiz ve ’Gelin siz de Türkiye’nin bu kalkınmasında, büyümesinde siz de hissedar olun, siz de Türkiye’ye yatırım yapın’ çağrısında bulunacağız. Türkiye’de yatırımlarla birlikte, büyüme ve ihracat artışı sağlanmış olacak"
#Mehmet Şimşek
#OECD
#Paris
7 yıl önce