|

TÜRSAB’da panik havası

20 yıldır TÜRSAB Başkanı olan Başaran Ulusoy, yarıştan çekildi ancak genel kurulu erteleme girişimi, tartışmaları da beraberinde getirdi. Suların durulmadığı yarışta Ulusoy’un bu yöntemi daha önceki dönemlerde de denediği iddia edildi. TÜRSAB Başkan adayı Firuz Bağlıkaya; mevcut yönetimin erteleme kararı girişiminin tamamıyla kafa karıştırmak için yapıldığına dikkati çekti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/11/2017 Salı
Güncelleme: 07:01 - 28/11/2017 Salı
Yeni Şafak
​Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Genel Kurul’una sayılı günler kala; seçim yarışında gerginlik her geçen gün biraz daha tırmanıyor.
​Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Genel Kurul’una sayılı günler kala; seçim yarışında gerginlik her geçen gün biraz daha tırmanıyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Genel Kurul’una sayılı günler kala; seçim yarışında gerginlik her geçen gün biraz daha tırmanıyor. Birliğin yaklaşık 20 yıldır başkanlık görevini üstlenen Başaran Ulusoy geçtiğimiz gün adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. TÜRSAB yönetimi ise önceki gün aldığı kararla; 23. Olağan Genel Kurulu’nu başka bir tarihe ertelediğini duyurdu. TÜRSAB tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Genel Kurula katılacak üyeler arasında önemli bir kutuplaşmanın meydana gelmesi, dolayısıyla Genel Kurul salonunda ciddi bir kaos yaşanacağı öngörüldüğünden, 23. Olağan Genel Kurulun ertelenmesine, oy birliği ile karar verildiği” ifadelerine yer verildi. Ancak mevcut yönetimin seçimi erteleme girişimine dair Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunuldu. Seçim kurulu davalarına bakan 9. Asliye Ceza Mahkeme Hâkimi Ahmet Duymaz, söz konusu itirazı karara bağlayarak, “TÜRSAB 23. Olağan Genel Kurulun 2-3 Aralık 2017’de yapılmasında bir engel yoktur” dedi.


İPTAL SÖZ KONUSU DEĞİL

Gündemde şok etkisi yaratan durum gözlerin yarışan diğer adaylara çevrilmesine neden oldu. Sorularımızı yanıtlayan TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya; TÜRSAB seçimlerinin ertelenmediğini söyledi. Aday Bağlıkaya, seçimlerin ertelenmesi için Başaran Ulusoy’la birlikte Yönetim Kurulu’nun bir dilekçe yazarak bakanlığa müracaat ettiğini iddia etti. Bakanlığın kongreyi ertelemesi gibi bir durumun söz konusu olmadığına dikkati çeken Bağlıkaya, “Pazar günü kongrenin ilki yapıldı. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı için önümüzdeki hafta ikinci kongre için tarih verildi. Kongre süreci devam ediyor” diye konuştu. Asıl hedefin kafa karıştırmak olduğunu aktaran Bağlıkaya, şunları söyledi: “Onlar kaybetme paniğiyle her türlü yola başvuruyorlar. Bu başvurulacak en çirkin yoldu. Buna dahi başvurdular. Yapılan güvenlik güçlerine, emniyet birimlerine saygısızlık.”


KAYBEDECEKLERİNİ ANLADILAR

Seyahat Acentaları Birliği’nin kurulun ertelenmesi için elinden gelen bütün çabayı sarf ettiğine işaret eden Bağlıkaya, “Beyefendiler kaybedeceğini anladığı için kongre sürecini ertelemeye çalışıyorlar. Sebepleri de çok can yakıcı” değerlendirmesinde bulundu. TÜRSAB’ın gerekçe olarak güvenlik sorunu yaşanacağını gösterdiğini anlatan Bağlıkaya, şunları kaydetti: “Memlekette güvenlik sorunu varda bu yetki TURSAB’a mı kalmış? Böyle komik bir şey olabilir mi? Biz memlekette güven, huzur var diyoruz. Adamalar çıkıyor İstanbul’da kongre yapamayız güvenlik yok diyor.”

AMAÇ KAFA KARIŞTIRMAK

Memlekette güven, huzur yok söyleminin memleketin düşmanlarının söylemi olduğuna vurgu yapan Bağlıkaya; TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve ekibinin kafa karışıklığına yol açmak istediğini belirtti. Bağlıkaya; “Hangi kongrede adaylar arasında gerginlik olmaz. Şuanda 2 tane aday var, ne gerginliği olacak. Üstelik biz hiçbir şekilde gergin bir söylemin içinde değiliz. Hepimiz kardeşiz, gelin bayram, şenlik havasında bir kongre yapalım diyoruz” dedi.

  • İTİRAZ KABUL EDİLDİ
  • TÜRSAB Başkan Adayı Hasan Erdem de, Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. Yapmış olduğu itirazda 5362 sayılı kanunun 49. maddesine göre vurgu yapan Erdem dilekçesinde, “Esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarının seçim tarihleri, Bakanlar kurulu tarafından 1 yılı geçmemek üzere ertelenebilir” ifadesine yer verilerek TÜRSAB Yönetim Kurulu’nun aldığı genel kurul erteleme kararının yok hükmünde olduğunu belirtti. TÜRSAB Başkan Adayı Hasan Erdem’in yazılı itiraz dilekçesini değerlendiren Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu, seçim kurulu davalarına bakan 9.Asliye Ceza Mahkeme Hâkimi Ahmet Duymaz konuyu değerlendirdi. Hakim Ahmet Duymaz, TÜRSAB Başkan Adayı Hasan Erdem’in itiraz başvurusunu haklı bularak, “TÜRSAB 23. Olağan Genel Kurulu'nun 2-3 Aralık 2017’de yapılmasında herhangi bir engel yoktur” görüşünde bulundu.
#TÜRSAB
#Hasan Erdem
#Firuz Bağlıkaya
6 yıl önce