|

TÜSİAD'dan şirketlere önemli tavsiyeler

Türkiye Kalite Derneği'nin 'Mükemmellik Kongresi'nde konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, teknoloji dünyasında geride kalmamak ve hızla koşanlardan olmak için şirketlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Yeni Şafak
14:58 - 17/11/2015 Salı
Güncelleme: 13:23 - 17/11/2015 Salı
IHA

Türkiye Kalite Derneği'nin 'Mükemmellik Kongresi'nde konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, "Teknoloji ile bütünleşmiş dünyada geride kalmamak dijitalleşme sürecinde hızla koşanlardan olmak için hem kamuda hem de özel sektörde çok güçlü bir vizyona ihtiyaç var" dedi.


Türkiye Kalite Derneği (KAL-DER) tarafından bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Mükemmellik Kongresi, 'Mükemmelliği sürdürmek' temasıyla KAL-DER Başkanı Hamdi Doğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen kongreye, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes, Avrupa Kalite Yönetim Vakfı Başkanı Andrees Wendt, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile çok sayıda isim katıldı. İki gün boyunca sürecek olan Mükemmellik Kongresi'nde kongre boyunca 20 oturum düzenlenecek. 90 konuşmacının katılacağı kongrede fark oluşturmak, yenileşimi yönetmek, düşünme kalitesi, geleceği şekillendirmek konuları ele alınacak. Mükemmellik Kongresi'nde konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, tecrübelerini katılımcılara aktardı. Gelişen dünyaya ayak uydurulmasını isteyen Başaran, katılımcılara önemli uyarılarda bulundu.


Kalite kongresinin 24 yıldır kalite yolculuğunda şirketlere paylaşma ve paylaşarak öğrenme imkanı sunduğunu belirten TÜSİAD Başkanı Symes, "Kalite kongresinin ülkemizdeki kalite bilincini yaygınlaşmasında önemli bir payı var. Son 10 yılda karşımıza çıkan beynimizi dönüştüren 3 eğilimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Birinci trend tüketicinin hükmü. İnternet teknolojilerinin iş yapma modellerine entegre olmasıyla pazarlık gücü üreticilerden tüketicilere geçti. Dünyadaki tüm şirketlerin iş modellerini müşteriden başlayarak geriye doğru yeniden tanımlaması gerekiyor. İkinci trend ise küresel mükemmellik. Dünyada her ekonomide şirketler yeni küresel ve genç rakiplerle karşı karşıya kalıyor. Bütün şirketlerin artık küresel anlamda rekabetçi olması gerekli. Yerel rekabet yeterli değil. Çünkü dünyadaki en iyilerden biri değilseniz bilmeniz gerekir ki pazar zaten en iyilerin elinde kalacak.


Üçüncü önemli trendin ise kreatif zorunluluk olduğunu belirten Symes, "Bilgi ekonomisinden kreatif düşünceye geçiş dönemindeyiz. Uzmanlığı ve yetkinliği satın alabiliyorsunuz. Ancak asıl fark oluşturan şey işin kreatif tarafı. Dijital dünyada işbirlikleri kendi içimizde olmayan ağları içimize almaya yarayan önemli bir unsurdur. Söz konusu dönüşüm küreseldir. Sadece dijital teknoloji üreten sektörleri etkileyen bir dönüşüm değil. Bu denli teknoloji ile bütünleşmiş dünyada geride kalmamak dijitalleşme sürecinde hızla koşanlardan olmak için hem kamuda hem de özel sektörde çok güçlü bir vizyona ihtiyaç var. Dijitalleşmeyi tüm kurumlar en üst seviyede sahiplenmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.


Sanayinin son gelişme evresini Türkiye'nin yakalaması gerektiğini anlatan TÜSİAD Başkanı, açıklamasını şöyle tamamladı: "Endüstri 4.0 bilgi iletişim teknolojileriyle makinelerle üretimdeki zincirlerin birbirine bağlı çalıştığı üretim modeli olarak tanımlanabilir. Endüstri 4.0'ı sunduğu metodejiler ve teknolojilerle hızlı hatasız ve esnek üretim modelleri uygulanabiliyor. Bu şekilde hem düşük maliyetle kişiselleştirilmiş ürünler üretilebiliyor hem de sanayide verimlilik artışı sağlanmış oluyor. Sanayi devriminin 1'inci, 2'inci, ve 3'üncü evrelerini zamanında yakalayamamış ülkemizin sanayinin son evresi olan 4.0'ı zamanında yakalaması gerekiyor".

#TÜSİAD
#TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes
#KAL-DER
8 yıl önce