|

Uluslararası yatırımcı geçidi

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomik Reform Paketinin sunduğu fırsatları Alman ve Çinli yatırımcılara anlattı. Önce Alman şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelen Elvan, dün de farklı sektörlerden Çinli yatırımcılarla buluştu.

Haber Merkezi
00:00 - 15/07/2021 Thursday
Güncelleme: 23:02 - 14/07/2021 Wednesday
Yeni Şafak
Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, Alman yatırımcılarla Ankara'da buluştu.
Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, Alman yatırımcılarla Ankara'da buluştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlatmak için uluslararası yatırımcılarla bir araya geldi. Türkiye’de faaliyet gösteren Alman şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle Ankara’da bir araya gelen Elvan, “Ekonomi politikalarının yönü sağlam. Türkiye’nin Ortodoks ekonomi politikasında herhangi bir değişiklik olmayacak” dedi. Geçen yıl Türkiye ekonomisinin yüzde 1,8 büyüdüğünü anımsatan Elvan, bu yılki büyümeye ilişkin öncü göstergelerin çok olumlu geldiğini, Türkiye ekonomisinin yılsonunda yüzde 7 civarında bir büyüme gösterebileceğini kaydetti.

TÜRKİYE BÜYÜYOR

Emtia fiyatlarındaki artışa rağmen cari işlemler tarafında umut verici gelişmeler olduğuna da işaret eden Elvan, güçlü ihracat performansı, azalan altın ithalatı ve turizm gelirlerindeki ılımlı toparlanmanın bu olumlu görünümün ana itici unsuru olduğunu belirtti. Maliye poitikaları ile para politikalarının el ele yürüyeceğine işaret eden Elvan, mali disiplinin son 19 yılda Türkiye ekonomisinin en önemli kazanımlarından biri olduğunu ve bunu sürdüreceklerini ifade etti. Elvan, programa katılan Alman şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin Türkiye ekonomisine ve Türkiye’de yatırım imkanlarına ilişkin sorularını cevaplandırdı.

EKONOMİ DİPLOMASİSİ ZAMANI

Hazine Maliye Bakanı Lütfi Elvan, dün de Çinli yatırımcılarla video konferans yöntemiyle görüştü. Farklı sektörlerden Çinli yatırımcılarla buluştuklarını twitter hesabından duyuran Elvan, ‘Reform programımız, yerel paralarla ticaret, yüksek teknoloji yatırımları, kuşak ve yol girişimi konularını masaya yatırdık. Reel sektör öncülüğünde büyümek için, ekonomi diplomasisini en verimli şekilde kullanacağız” ifadesini kullandı.

YATIRIMLARI ARTIRMA ÇAĞRISI

Türkiye’de 1100’ün üzerinde Çinli şirketin faaliyet gösterdiğini kaydeden Elvan, son dönemde başta teknoloji şirketleri olmak üzere Çinli yatırımcıların ülkeye artan ilgisini memnuniyetle takip ettiklerini bildirdi. Reel sektör öncülüğünde bir büyümenin peşinde olduklarına, bu noktada da asla yerli ve yabancı yatırımcı ayrımı yapmadıklarına dikkati çeken Elvan, “Çin sermayeli şirketlere ülkemize sundukları katma değer için teşekkür ediyoruz. Sizlerle yakın temasta kalmayı son derece önemsiyoruz. Şimdi, zaman, yatırımları daha da büyütmenin, yeni fırsatlar oluşturmanın ve hatta üçüncü ülkelerde de iş birliğimizi daha da geliştirmenin zamanı” dedi.

#Türkiye
#Almanya
#Çin
#yatırım
#Ankara
#Hazine ve Maliye Bakanı
#Lütfü Elvan
3 years ago