|

Uyar: SPK'da değişiklikgurbetçi dövizini çeker

YİMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar "Hükümetin ve SPK'nın yasal düzenlemeyi bir an önce yapması halinde kısa sürede 15-20 milyar dolarlık işçi dövizinin ülkemize geleceğine inanıyorum" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 3/03/2004 Çarşamba
Güncelleme: 13:39 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Uyar: SPK'da değişiklik

gurbetçi dövizini çeker
---------------------- manset ---------------------

  • FAHRİ SARRAFOĞLU İZMİR


    YİMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, SPK'nın 7 yıldır kendileriyle ve diğer holdinglerle uğraştığını ama çare üretme yerine önlerine çözümsüzlük konduğunu söyledi. Uyar, Yeni Şafak'ın sorularına verdiği cevapta "Şu anda 10 bin kişiye iş imkanı sağlıyoruz. Ama gelin görün ki sık sık basında çıkan haberlerde battı, batıyor ya da ortaklarına ödeme yapamıyor şeklinde haberler yayınlanıyor. Biz ortaklarımıza ödeme yapmak istesek de mevcut kanunlara göre zaten yapamayız. Çünkü mevzuat değişikliği gerekiyor" dedi.

    Uyar, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Hükümetin gerekli yasal düzenlemeyi çıkarması halinde ülkemizde 1954 yılından bu yana gelen toplam 4-5 milyar dolarlık yabancı sermayeden daha fazla kaynak gelebileceğini, bunun için de SPK'nın bir an önce çok ortaklı şirketlere yönelik çalışma yapması gerekiyor. 7 yıla yakındır bizim gibi holdinglerle uğraşıyorlar. Bizim amacımız yatırım yapmak, ülkemizi yatırım cenneti haline getirmek. Ama halen genel kurulumuzu yapamıyoruz. SPK Kanunu'na göre 100 bin ortağımızın en az 25 binini ülkemize getirmemiz gerekiyor. Bu mümkün değil. Sadece mektup, noter vb masraflar için milyonlarca euro harcaması yapılacaktır. Ama yapılacak ufak bir değişiklikle bunun üstesinden gelinebilir. Bizde ortaklarımıza hisse senedi verebiliriz. Şu anda diğer holding ortakları ile beraber 300 bin kişi bulunuyor. Dileğimiz seçim sonrası bu konuda hükümetin yeni dönemde çalışma yapmasıdır".

    Çin'den korkmuyoruz

    Yeni sektör olarak ayakkabı sektörüne girdiklerini dile getiren Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Uyar, ayakkabı sektörünün önünün açık olduğuna dikkat çekerek "Çin'in rekabetinden korkmuyoruz. Kalitemiz ve fiyat politikamız sayesinde bunun üstesinden gelebileceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu. İran başta olmak üzere Almanya, Belkcika gibi yurtdışında yatırımlara devam edeceklerini ama 2004 yılında önceliklerinin yarım kalmış olan 21 yatırımın tamamlanmasına da çalışacaklarını dile getirdi.

    Yurtdışı yatırımları sürecek
    Dursun Uyar , 2004 yılında yurtdışı yatırımlarının devam edeceğini de vurgulayarak başta İran ve Kırgızistan olmak üzere Almanya ve Belçika'da bu sene içerisinde açılışların olacağını söyledi. Uyar, Türkiye içerisinde 20'ye yakın yarım kalmış yatırımlarının olduğunu otel, hastane gibi binaların bu sene içerisinde yatırım programında olduğunu da ifade etti.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce