|

Vade farkını 20 yılda yüzde 0,79’a düşürdü

"Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti" sloganıyla yola çıkan Emlak Konut, lüks konut segmentine düşük gelir grubunun ulaşması için vade farkını 10 yılda yüzde 0,45’e, 20 yılda yüzde 0,79’a indirdi. 100 bin TL için kullanılacak kredilerde 240 ay vadede aylık ödeme 930 TL olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:29 - 1/02/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Emlak Konut, "Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti" sloganıyla yola çıktı.
Emlak Konut, "Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti" sloganıyla yola çıktı.

Konut ve bankacılık sektörlerinin el ele verdiği “Güçlü Türkiye için Birlik Vakti” kampanyasında 20 yılda yüzde 0,79 vade farkı ve yüzde 5 peşinatla ev sahibi olmak mümkün hale geldi. Emlak Konut GYO tarafından başlatılan kampanyaya 30 projedeki 15 bin konut dahil edildi. 15 bin konutun yüzde 10'u bitmiş ve teslime hazır konutlardan oluşuyor. Bugün başlayan ve 31 Mart'a kadar geçerli olan kampanyada ayrıca 10 yıla yüzde 0,45 vade farkı, 5 yıla ise '0' vade farkı gibi uygun ödeme koşulları sunuluyor. Kampanyaya Albaraka, Garanti Bankası, Halkbank, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası katılım gösteriyor. Bankacılar, yüzde 0,70 vade farkı ve 120 ay vade ile daha önce satılan konutlarda ise yeni faiz oranları ile yapılandırmanın sözkonusu olmadığını aktardı.



Hedef 2,5 milyar TL


Basın toplantısına, bankacıların yanısıra Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ertan Keleş ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum katıldı. Kampanyanın tarihi bir fırsat sunduğunu dile getiren Murat Kurum, “Sektörümüz özelinde vade oranlarını düşürmek için bütün çağrıları yaptık ve bu çağrılarımız olumlu yanıt buldu. Kampanyamız tamamlandığında 2-2,5 milyar TL'lik ciro hedefimizi yakalayacağımızı düşünüyoruz. Bu kampanyamızda alım gücü düşük veya yüksek olan tüm vatandaşlarımızı yatırım yapılabilirliği yüksek, değer artış kazancının güçlü olduğu projelerimizle buluşturacağız” dedi.



Zamsız fiyattan satılacak


Gayrimenkullerde 31 Mart'a kadar zam yapılmayacak. Bu konuda son derece hassas ve titiz olduklarını belirten Kurum, “Kampanya açıklandıktan sonra kimsenin zam yapmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi. Yabancı konut alıcıları için tanıtım faaliyetleri gerçekleştireceklerini de aktaran Kurum, Orta Doğu'da belli ülkelerde görüşmelerinin sürdüğünü buralara ofis açabileceklerini kaydetti.



İstanbul'la sınırlı değil


Kampanyaya dahil olan projeler şöyle sıralanıyor; “Adım İstanbul, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark, Emlak Konut Başakşehir Evleri, Başkent Emlak Konutları, Batışehir, Büyükyalı İstanbul, Ebruli Ispartakule, Esenler Emlak Konutları, Evora Denizli, Evvel İstanbul, Gebze Emlak Konutları 3.Etap, Göl Panoroma Evleri, İstmarina, Karat 34, Karat Ofis Bakırköy, Koordinat Çayyolu, Körfezkent 4, Köy Zekeriyaköy, Maslak 1453, Park Mavera 2, Metropol İstanbul, Nevşehir Emlak Konutları, Nidapark Kayaşehir, Nidapark Küçükyalı, Niğde Emlak Konutları, Sofa Loca, Tema Şehir Konya, Tual Adalar, Tual Bahçekent”







#Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti
#Emlak Konut
#Bankacılık sektörü
7 yıl önce