|

Vatandaş dijital bankayı keşfetti

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı İlker Yeşil, Türkiye’de internet bankacılığı yapmak üzere sistemde kayıtlı olan bireysel müşteri sayısının 51,5 milyon kişiye ulaştığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:27 - 14/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı İlker Yeşil
​VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı İlker Yeşil

“Dijital bankacılık ve dijital dönüşüm son dönemlerin moda terimi haline geldi. Bu alanda önemli hamleler yapan bankalar, müşeri sayısını da kısa sürede katladı. VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı İlker Yeşil, dijital bankacılığın en fazla kullanıldığı ülkelerden birinde yaşadığımıza dikkat çekerek, “Sistemde kayıtlı olan ve en az bir kez giriş işlemi yapmış bireysel müşteri sayısı 2015 yılı sonunda yaklaşık 43 milyon iken 2016 sonunda bu sayı 51.5 milyona ulaşmıştı. Mobil bankacılıkta ise en az bir kez giriş işlemi yapmış müşteri sayısı 2016 yılı sonunda bir önceki yıla göre 11 milyon artarak 30.8 milyon kişiye erişmişti. Mobil bankacılık kanalıyla yapılan EFT, havale ve döviz transferi işlemleri, toplam finansal işlem hacminin yüzde 60’ını oluşturdu” bilgisini verdi. Bu verileri, Türk insanının teknoloji kullanımına oldukça yatkın ve yeniliklere açık olduğunun önemli bir göstergesi olarak değerlendiren Yeşil, “Gerek teknolojinin hızlı gelişimi, gerekse yeni neslin bu değişime gösterdiği uyum, bu alandaki stratejilerimizi şekillendirmekte” dedi.

POTANSİYEL ÇOK YÜKSEK

Dijital bankacılık kullanan müşterilerin beklentilerinin kolay kullanım, hız, güvenlik ve işlem çeşitliliği olduğunun altını çizen Yeşil, “Bankamızda halen adet bazında yapılan işlemlerin yaklaşık yüzde 85’i şube dışı kanallardan gerçekleştirilmekte olup, önümüzdeki dönemde bu oranın daha da artmasını öngörmekteyiz. Güvenlik başta olmak üzere tüm bu konularda beklentilere cevap vermek, müşterilerimizin her türlü ihtiyacını dijital kanallar aracılığıyla karşılayabilmek hedefiyle çeşitli politikalar oluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

İşlemlerde çeşitlilik artacak

VakıfBank, dijital bankacılık alanında yatırım yapmaya da devam edecek. Kullandıkları teknolojilere yenilikler eklemeye devam edeceklerini belirten İlker Yeşil, hızlı çözümler üretmeye odaklandıklarını söyledi. Dijital bankacılık kanallarının işlem çeşitliliğini artırma konusundaki çalışmaların da hızla sürdüğü belirtildi.

#İlker Yeşil
#VakıfBank
7 yıl önce