|

Yatırımcı için Türkiye çekici

Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Başkan Yardımcısı Baker, Türkiye'nin, en fazla yatırım yaptıkları ülkelerden biri olduğunu belirtti. Baker, "Ülke büyümesinin temelleri güçlü olmayı sürdürüyor ve çevik bir özel sektörü var. Bence Türkiye, yatırımcılar ve IFC için çekici bir ülke" dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 15/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:56 - 15/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
 Georgina Baker
Georgina Baker

Dünya Bankası Grubu kuruluşu Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Latin Amerika, Karayipler, Avrupa ve Orta Asya Başkan Yardımcısı Georgina Baker, Türkiye'nin nüfus açısından genç bir ülke olduğunu ve büyüdüğünü belirterek, "Bu anlamda Türkiye'de oldukça fırsat var. Son dönemdeki yavaşlamaya rağmen, ülke büyümesinin temelleri güçlü olmayı sürdürüyor ve çevik bir özel sektörü var. Bence Türkiye, yatırımcılar ve IFC için çekici bir ülke" dedi.

32 YILDIR TÜRKİYE'DE

IFC'nin, Dünya Bankası Grubu'nun özel sektör kolu olarak Türkiye’de 32 yıldır faaliyet gösterdiğini anlatan Baker, Türkiye'de şu an 5 milyar doların biraz altında bir portföye sahip olduklarını söyledi. Baker, portföylerini aktif olarak yönettiklerini, çeşitli sektörlerde yeni yatırımlar aradıklarını aktararak, "Türkiye'de okuyuculara IFC hakkında bir mesaj vermek gerekirse; kalmak için buradayız. Büyüme, sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık yatırım yapmak için bizim aradığımız 3 anahtar kelime" diye konuştu.

YEP, OLUMLU KARŞILANDI

Baker, uzun vadede Türkiye ekonomisine ilişkin görüşlerini de paylaşarak, şunları kaydetti: "Hükümet, Yeni Ekonomik Program'la (YEP) doğru yönde olumlu bir adım attı. Programın para ve maliye politikası arasındaki uyumu sağladığını düşünüyorum. Programın piyasalar tarafından geçerliliğinin kabul edildiğini, yabancı yatırımların geri dönmeye başlayacağını düşünüyorum ve sanırım bunu oldukça çabuk göreceğiz” dedi.

#Georgina Baker
#Uluslararası Finans Kurumu
5 yıl önce
default-profile-img