|

Yatırımcının gözdesi

Yılın ilk çeyreğinde çok kazandıran altın, yükselmeye devam ediyor. Gram altın 152 lirayla yılın zirvesinde. Altın bu yıl yatırımcısına daha fazla kazandırma potansiyelini hâlâ elinde bulunduruyor

Yeni Şafak
07:32 - 9/04/2017 Pazar
Güncelleme: 07:34 - 9/04/2017 Pazar
Diğer
Önümüzdeki yaz talebe bağlı olarak özellikle cumhuriyet altının fiyatı daha da yükselebilir.
Önümüzdeki yaz talebe bağlı olarak özellikle cumhuriyet altının fiyatı daha da yükselebilir.

Yatırımcılar riskten kaçınmak için geleneksel tasarruf aracına yöneliyor. Altın yine güvenli liman olarak öne çıkıyor. Artan talep altın fiyatlarında hareketlenmeyi beraberinde getiriyor. Gelen alımlarla birlikte altının onsu 1266 dolar seviyesine çıkarken gram altın 152 TL oldu.

Jeopolitik riskler

Altın ve değerli metaller, bunlara dayalı fonlar, jeopolitik risklerin arttığı dönemlerde daha güvenli hareket etmek isteyenler için söz konusu yatırım enstrümanları tercih nedeni olabilmekte. Suriye’deki gerilimin yanısıra Uzakdoğu’daki gelişmeler de altına yönelimi destekliyor. Milliyet'in haberine göre, Kuzey Kore’nin balistik füze denemesi de tansiyonu artıran bir diğer gelişme. Jeopolitik kaygılar sadece altının değil diğer değerli metallerin fiyatlarının da artmasına neden olmakta. Gümüş de kayda değer çıkış gerçekleştiren bir diğer metal yatırımı. Gümüş, ons başına 18.47 dolar ile şubat sonundan bu yana en yüksek seviyesinde.

Düğünler de başlayacak

Altın ülkemizde geleneksel birikim aracı olduğu gibi hediye olarak da sıklıkla kullanılıyor. Özellikle düğünlerde geleneksel olarak başta gelen takı. Doğal olarak düğünlerin en yoğun olduğu yaz ayları altının fiziki olarak en fazla tercih edilen dönemi. Ülkemizde altına yönelik tercihler yatırım araçları üzerinden de olsa ağırlıklı olarak fiziki olarak yapılmakta. Bu da önümüzdeki yaz ayında talebe bağlı olarak özellikle yaz ayında cumhuriyet altının fiyatının daha da yükselmesine neden olacaktır.

#Altın
#Yatırım
#Gümüş
7 yıl önce