|

Yerli Buluthan dünya liginde

Teknoloji devlerinin kıyasıya savaş verdiği dünya bilişim pazarına yüzde 100 yerli sermaye ile boy gösteren ‘Buluthan’, damgasını vuracak. Rakiplerinden hızlı olan ‘Buluthan’, dünyada ilk üçe girmeyi hedefliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/12/2015 Salı
Güncelleme: 21:25 - 21/12/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Uluslararası teknoloji devlerinin kıyasıya mücadele ettiği bilişim savaşlarında yüzde 100 yerli Türk firması Bulut Bilişim'de yerini aldı. Amerika, Almanya gibi bir çok ülke 'bulut' kavramı üzerine yoğunlaşarak bilgi teknolojileri kaynaklı ekonomik büyümeyi hedeflerken, 2011'de temelleri atılan 'Bulut Bilişim', bugün ileri teknoloji sistemleri geliştirmek üzere faaliyetlerini sürdürüyor. Dünya yazılım teknolojileri pazarını yakından takip eden ve sektördeki potansiyeli gören girişimci Fatih Soydan tarafından kurulan 'Bulut Bilişim'in hedefi, dünya yazılım teknolojileri pazarında ilk 3 firma arasına girmek.



Firma sahibi Fatih Soydan, ürün ve çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Dünya genelinde pek çok ülkenin birinci öncelikli olarak ele aldığı Buluthan, bilişim hizmetlerini bugünden yerli üretim ile sunabiliyor. Dünya, teknoloji alanında her 10 yılda bir büyük bir değişim geçiriyor. 'Buluthan' bu değişimi zamanında yakalama başarısını gösterebilmiş, ülkemizde geliştirilen yüzde 100 yerli bir teknoloji. Bu alanda birkaç ülkenin dışında rakibimiz yok ve biz, ülke olarak bu ürünle dünya yazılım teknolojileri sektörünün ilk 3'ü içine girebiliriz.”



TEKNOLOJİ DEVLERİ TEST ETTİ


Ürünün 2013'te tamamlandığını ve Türkiye'nin önde gelen teknoloji devleri tarafından test edildiğini belirten Soydan, 'Buluthan'ın; kusursuz, rakiperinden daha hızlı ve daha güvenli bir teknoloji olduğunu söyledi.



Özel donanım gerektirmiyor


'Buluthan' ile bulutun yönetiminin coğrafi alandan bağımsız yapılabildiğinin altını çizen Soydan; dünya geneline dağıtılmış veri merkezlerinin bu sayede tek bir ekranda ve tek tuş ile yönetilebildiğini söyledi. Soydan “Tüm sistem kayıtları dünya standardı RFC standardında 7 seviyeli olarak kayıt altına alınabiliyor, zaman damgalı gibi yöntemlerle değişmezliği garanti altına alınıyor ve yıllarca güvenli olarak saklanabiliyor.Bulut teknolojileriyle tıpkı elektrik ya da gaz dağıtım şirketleri gibi kolayca abone olunabilen, büyük başlangıç yatırımı istemeyen, uygun maliyetli bilişim teknolojileri hizmeti sunmayı hedefliyor. Bu nedenle sistem, iş modeli 'Economy of Scale' ile sıkı sıkıya bağlı. 'Buluthan', bulut bilişim hizmetlerini yüzde 100 'Software Defined' teknolojileri ile sunuyor, yani donanımı bağımsız. 'Buluthan' ile özel bir donanım gereksinimi olmadan Bulut sistemi inşa edilebilir, böylece yatırım gereksinimleri asgari düzeyde"dedi.


#Uluslararası teknoloji
#Yerli Buluthan
#Bulut Bilişim
8 yıl önce