|

Elazığ Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu 24 Haziran 2018 Elazığ Seçim

Elazığ Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları. Elazığ il ve ilçelerinde Cumhurbaşkanlığı seçimi için kimlere ne kadar oy geldi? Cumhurbaşkanlığı Seçim 2018 İşte adayların aldıkları oy sayısı ve oy oranları. Elazığ Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran Seçim 2018'te sonuçlar nasıl oldu? Tüm detaylarıyla Elazığ Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran Seçim 2018 Elazığ seçim sonuçları sayfamızda.

Yeni Şafak
11:35 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 14:44 - 21/06/2018 Perşembe
Diğer
24 Haziran 2018 Elazığ ili Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu ve detayları haberimizde.
24 Haziran 2018 Elazığ ili Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonucu ve detayları haberimizde.

Elazığ Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonuçları 24 Haziran 2018'in Elazığ ili ve ilçelerinin sonuçları sabırsızlıkla bekleniyordu. Tüm dünya için Elazığ için en fazla merak edilen seçimlerden biri Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. Elazığ halkı seçim için erken saatlerde sandık başına gitti. Bazı adaylar ikinci tura kalmayı planlarken bazıları ise ilk turda Cumhurbaşkanı olup yeni hükümeti kurmak istiyor. Cumhurbaşkanı adayları Elazığ'dan kaç oy aldı? Çoğunluğu sağlayan kim oldu? Cumhurbaşkanlığı Seçim 2018 Elazığ'ın tüm detayları Elazığ Cumhurbaşkanlığı 24 Haziran 2018 seçim sayfamızda!

Elâzığ (Türkçe telaffuz: [elɒzə.]; eski adları ile: Harput, Mamüret'ül Aziz[not 1], El-Aziz[not 2], El-Azık), Türkiye Cumhuriyeti'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde Yukarı Fırat Havzasında bulunan, on bir ilçeden oluşan il. Konumu itibarıyla; ili doğudan Bingöl, kuzeyden Keban Baraj Gölü aracılığıyla Tunceli, batı ve güneybatıdan Karakaya Baraj Gölü vasıtasıyla Malatya illerinin arazileri çevrelemektedir. İlin sınırları 8.327 km2'si kara, 826 km2'si baraj ve doğal göl olmak üzere toplam 9153 km2 'lik alanı kapsamaktadır.

2016 yılında TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 11 İlçe, 20 belediye, bu belediyelerde 148 mahalle ve ayrıca 552 köyü vardır.[2]

Nüfus bakımından Doğu Anadolu'nun Van, Erzurum ve Malatya illerinden sonra en büyük 4. ilidir.[3] Halk arasında Elâzığlı olanlara, Elâzığ ağzında kardeş ve ağabey anlamlarına gelen gakgoş hitabı kullanılır.[4] İlin tarihi M.Ö. 20. yüzyıla dayanır.[5] Tarihte Anadolu'yu Mezopotamya'ya bağlayan kervan yollarının geçiş güzergahı içinde önemli yerleşim yeri olmuş, birçok kültüre ev sahipliği yapmıştır.[6] Müslüman, Rum, Ermeni ve Süryani halklarının uzun yıllar birlikte yaşadığı bu bölgede günümüzde halâ farklı kültür ve medeniyetlerin kalıntıları görülmektedir.[6] İlin ismi 1937 yılında Atatürk'ün şehre yaptığı ziyaretinde sunduğu teklif ile Azık[not 3] ili manasına gelen El-Azık olarak değiştirilmiş, Türkçe uyumu ve söyleyiş kolaylığı nedeniyle Elâzığ halini almıştır.[7]

YSK'de elektrik kesintisi için önlem

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) Mithatpaşa Caddesi'ndeki başkanlık binasında, seçim öncesi ve seçim sırasında olası elektrik kesintilerine karşı ekstra tedbirlerin alınması gündeme geldi.

Bu kapsamda, YSK Başkanlığı binasında bulunan jeneratöre ek olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ekiplerince yeni jeneratör kuruldu.

Seçim gecesi elektrik kesintisine karşı YSK'nin mevcut jeneratörü devreye girecek, bunun çalışmaması halinde ise yeni kurulan jeneratör çalışacak.

Bu arada oy sayımı yapılacak merkezler için de benzer tedbirler uygulamaya alınacak.

Erdoğan'ın yoğun seçim mesaisi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyası boyunca 32 il, 3 ilçe olmak üzere toplam 35 mitinge katıldı.

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için siyasi partiler yoğun bir mesai yaptı.

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Nisan'da açıkladığı erken seçim kararının ardından kampanya sürecine başladı.

Erdoğan, erken seçim kararının verilmesinin ardından 20 Mayıs'ta Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılarak Avrupalı vatandaşlarla Bosna Hersek'te buluştu. Erdoğan, bu toplantı ile yurt dışında yaşayan vatandaşlara yönelik seçim mesajlarını Saraybosna'dan verdi.

AK Parti tarafından, 24 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Erdoğan'ın katılımıyla Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

Erdoğan, partisinin ilk mitingini 26 Mayıs'ta Erzurum'da yaptı. Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım da partisinin Erzurum mitingine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kampanya boyunca Erzurum, Isparta, Balıkesir, Malatya, Adıyaman, Konya, Aksaray, Diyarbakır, Sakarya, Zonguldak, Muğla, Mersin, Hatay, Kayseri, Nevşehir, Ankara, Denizli, Kocaeli, Niğde, Bursa, Eskişehir, Trabzon, Rize, Yalova, Antalya, İstanbul, Ordu, Samsun, Van, Adana, Şanlıurfa ve Mardin mitinglerine katıldı.

Bugün yapılacak Kahramanmaraş ve Gaziantep mitingleriyle toplam 34 il mitingine katılmış olacak Erdoğan, Akhisar, Ereğli ve Çorlu'da düzenlenen ilçe mitinglerinde de vatandaşlara hitap etti. Erdoğan'ın, 22 ve 23 Haziran'da katılması planlanan İstanbul ilçe mitingleriyle seçim çalışmalarını tamamlaması öngörülüyor.

#Elazığ Cumhurbaşkanlığı Seçim sonuçları
#Elazığ Cumhurbaşkanlığı seçim 24 Haziran 2018
#Cumhurbaşkanlığı seçim Elazığ 2018
#Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Elazığ
#Elazığ Cumhurbaşkanlığı oy oranları
#Elazığ Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2018
6 yıl önce