|

Eskişehir iftar vakti! 24 Mayıs Eskişehir'de iftara ne kadar kaldı?

Eskişehir iftar vakti ve teravih saati haberimizde. Diyanet tarafından 2018 imsakiyesi paylaşıldı ve iftarın saat kaçta açılacağı belli oldu. Sizler için 2018 Eskişehir imsakiyesini hazırladık ve iftar saatlerini derledik.

Yeni Şafak
14:51 - 24/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:26 - 24/05/2018 Perşembe
Diğer
Eskişehir 2018 imsakiyesi belli oldu. Buna göre Eskişehir'de 17 Mayıs Perşembe akşamı iftar saat 20.14'te açılacak.
Eskişehir 2018 imsakiyesi belli oldu. Buna göre Eskişehir'de 17 Mayıs Perşembe akşamı iftar saat 20.14'te açılacak.

2018 Eskişehir imsakiyesi açıklanmasıyla birlikte merak edilen Eskişehir iftar vakitleri de netleşmiş oldu. Eskişehir’de 24 Mayıs Perşembe akşamı iftar saat 20.20'de açılacak. İşte 2018 Eskişehir imsakiyesi.

2018 Eskişehir imsakiyesi nasıl öğrenilir?

Yeni Şafak tarafından hazırlanmış olan imsakiye sayfasından kolayca Eskişehir imsakiye sayfasına ulaşabilirsiniz.

Eskişehir'de iftar saat kaçta?

Eskişehir'de iftar bugün saat 20.18'de açılacak. Aynı zamanda gece sahura kalkan vatandaşlar için ise imsak saati belli oldu. Eskişehir'de imsak saati 03.43.

Eskişehir'de bugün teravih saat kaçta?

Eskişehir'de teravih namazı bu akşam saat 21.57'de başlayacak.

İmsak nedir? Ne zaman başlar? Sabah ezanı okunmaya başladığında yeme içmeye kısa bir süre devam edilebilir mi?

Sözlükte “kendini tutmak, engellemek, el çekmek, geri durmak” anlamlarına gelen imsak, dinî bir kavram olarak, fecr-i sâdıktan, iftar vaktine kadar yemeden, içmeden, cinsel ilişki ve diğer orucu bozan şeylerden uzak durmak, el çekmek demektir. İmsakın zıttı iftardır.

Halk arasında ise “imsak” oruç tutmaya başlanan fecr-i sadığın oluştuğu vakit anlamında kullanılır. Bu manada imsak, oruca başlama vakti demektir.

Oruca ne zaman başlanıp ne zaman bitirileceği Kur’an-ı Kerim’de şu şekilde açıklanmıştır: “(Ramazan gecelerinde) şafağın aydınlığını gecenin karanlığından ayırt edinceye (tan yeri ağarıncaya/fecr-i sâdığa) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar (yiyip içmeden, cinsel ilişkide bulunmadan) orucu tamamlayın.” (Bakara, 2/187)

Takvimlerde gösterilen “imsak”, oruca başlama vaktini ifade eder. İmsak vakti aynı zamanda gecenin sona erdiği, yatsı namazı vaktinin çıkıp sabah namazı vaktinin girdiği andır. Ezan da imsak vaktinin başlaması ile okunmaktadır. Bu sebeple ezanın başlaması ile yemeyi içmeyi terk etmek gerekir. Ezan başladığı sırada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında bir sakınca yoktur.

#Eskişehir
#Eskişehir iftar vakti
#Eskişehir imsak saati
6 yıl önce
default-profile-img