- NO1Yakupköy, Balıklı, Karamanköy, Halalca, Ayşebacı ve Bostancı mahallelerinde beslenen mandalar, sabahın ilk ışıklarıyla ahırlarından çıkarılarak bir araya getiriliyor.
- NO2Çobanların meraya götürdüğü mandalar, Kazıklı Deresi'nden geçerek ovada otlanmaya devam ediyor. Hayvanlar bunalınca da çamurlu suya veya çaya girerek serinliyor.
- NO3Tanzanya'nın Serengeti bölgesindeki öküz başlı antilopların göçünü andıran mandaların bu anları görsel şölen sunuyor.
- NO4Manda üreticiliği yapan bölge halkı ise elde ettikleri süt, kaymak ve yoğurdu satarak geçimini sağlıyor.
- NO5Ter bezleri az olduğu için suya veya çamura girerek serinliyorlar
Balıkesir Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hakkı Peltek, 2010 yılında kurdukları derneğin üye sayısının 200'e ulaştığını söyledi. - NO6Bölgede daha önce 750 baş olan manda sayısının da 5 bine çıktığını belirten Peltek, "Manda yabani hayvandan evcilleştiği için doğa hayvanıdır, sahibine hiçbir şekilde zarar vermez. Ne verirsen onu yer." dedi.
- NO7Peltek, ter bezleri az olan mandaların suya ya da çamura girerek serinlediklerini, bu durumun eti ve sütünün lezzetini etkilemediğini ifade etti.
- NO8Yetiştiricilerden Ali Çırpıcı ise mandanın su ve çamurda yatmayı seven bir hayvan olduğunu anlattı.
- NO9Çırpıcı, mandanın doğal yüzücü olduğunu belirterek, doğada kendini besleyebildiğini ifade etti.
- NO10Çobanlık yapan Ahmet Aygördü de sabah sahiplerinin dışarı çıkardığı mandaları merada saat 10.00'a kadar bir araya getirdiklerini aktardı.
- NO11Dereden geçirerek mandaları otlattıklarını belirten Aygördü, "Öğleye kadar otlatıyoruz, daha sonra da mandalar serinlemek için suda ve çamurda yatıyor. Bu bölgede mandacılık çok iyi." diye konuştu.
- NO12
- NO13
- NO14
- NO15
- NO16
- NO17
- NO18
- NO19
- NO20
- NO21
- NO22
- NO23
- NO24