|

G.Saray’da Tolga Ciğerci dönemi bitti

Sarı-kırmızılı yönetim, sakatlık bahanesiyle geçen sezonun son 5 haftasında forma giymeyen ve yeni sezon hazırlıklarına da katılmayan Tolga Ciğerci’nin menajerine kulüp bulmasını tebliğ etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2018 Salı
Güncelleme: 04:29 - 17/07/2018 Salı
Yeni Şafak
Tolga Ciğerci
Tolga Ciğerci

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, diğer yandan da kadro çalışmalarına devam ediyor. Sezon sonu mukavelesi biten hiç bir oyuncusuyla sözleşme yenilemeyen sarı-kırmızılılar, uzun süredir sakatlığını bahane ederek çalışmalara katılmayan ve kamp kadrosunda yer almayan Tolga Ciğerci konusunda da kararını verdi. Geçtiğimiz sezonun son 5 haftasında ayak baş parmağından sakat olduğunu öne sürerek idmanlara ve maçlara çıkmayan 26 yaşındaki oyuncunun tavırlarına daha fazla müsamaha göstermeyen teknik heyet, yönetime sunduğu raporla Tolga’nın takımdan gönderilmesi konusunda karar verdiklerini iletti. Bu gelişmenin ardından Galatasaray yönetimi de, Tolga Ciğerci’nin menajeri Kadir Özdoğan ile bir görüşme gerçekleştirerek oyuncusuna kulüp bulmasını ve önümüzdeki sezonki planlarında kendisinin yeri olmadığını resmen tebliğ etti.

UMURSAMAZ TAVIRLARI BARDAĞI TAŞIRDI

2016 yılında Almanya BundesLiga ekiplerinden Herta Berlin’den transfer edilen 26 yaşındaki oyuncu, ilk sezon 25 maçta forma giymiş, beklentilerin altında kalmıştı. Geçen sezona çok iyi bir başlangıç yapan Tolga Ciğerci, toplam 24 maçta forma giyerek 6 gol atma başarısı gösterdi. Sezonun ikinci yarısı adeta durma dönemine giren Tolga, bir türlü istenilen düzeye çıkamadı ve yedek kulübesinin gediklisi haline geldi. Sonradan girdiği maçlarda da oynadığı oyunla taraftarın tepkisini çeken oyuncu, ligin son 5 haftasında sakatlığını öne sürerek idmanlara dahi çıkmadı. Teknik heyetin ve yöneticilerin kendisiyle yaptığı görüşmelerde de tavrindan vazgeçmeyen Tolga, sonunda bardağı taşırarak kendisini gönderilmesi istenen oyuncular listesinde buldu.

Galatasaray Montrö’ye geçti

Yeni sezon hazırlıklarını İsviçre’de sürdüren Galatasaray, Zürih’teki antrenman programını noktaladı. Sarı-kırmızılılar dün öğlen saatlerinde Montrö’ye hareket etti. Cimbom, akşam saatlerinde yapılan idmanla yeni kamp yerindeki ilk antrenmanını gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılılar, bu kentteki ilk hazırlık maçını yarın Hollanda’nın PSV Eindhoven takımına karşı yapacak. Cumartesi günü ise İspanya’nın Valencia takımıyla oynanacak. Galatasaray, bu maç sonrası yurt dışı kampını tamamlayacak. 5 Ağustos’ta Akhisarspor ile yapılacak Süper Kupa Finali’ne kadar hazırlıklar İstanbul’da sürdürülecek.


Henry Onyekuru tam not aldı

Galatasaray’ın yeni transferi Henry Onyekuru, takıma katılalı sayılı günler olmasına karşın çıktığı idmanlarda gösterdiği performansla kısa sürede göz doldurdu. 6 aylık bir sakatlık sürecinden çıkan ve henüz 3 gündür sarı-kırmızılı takımla çalışma fırsatı bulan 21 yaşındaki futbolcu, şimdiden teknik heyetin gözüne girmeyi başardı. Antrenmanlarda sürati ile dikkat çeken Nijeryalı futbolcu, birbirinden şık gollere de imza atarak formda olduğunu da gösterdi. Teknik heyetin oyuncunun, uyum sürecini beklenenden çabuk atlatacağınu düşündüğü belirtildi.

#Galatasaray
#Transfer
6 yıl önce