|

Gümüşhane Seçim 2018 Genel Seçim Sonuçları

Seçim 2018 Gümüşhane Seçim Sonuçları ne durumda? 24 Haziran 2018'de sonuçlarda hangi partiler öne geçti Gümüşhane ilinde partilerin oy oranları ve sıralamaları değişti mi? Gümüşhane Genel Seçim sonuçları en hızlı şekilde Yenişafak seçim sonuçları sayfasında!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 mardi
Güncelleme: 09:10 - 18/06/2018 lundi
Diğer
24 Haziran seçimleri sonuçlandı. Gümüşhane ili seçim sonuçları haberimizde.
24 Haziran seçimleri sonuçlandı. Gümüşhane ili seçim sonuçları haberimizde.

Seçim 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili sonuçları Gümüşhane ve diğer illerde durum ne oldu? Heyecanla beklenen Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Gümüşhane seçmeni nasıl bir karar verdi? Diğer iller gibi Gümüşhane seçim sonuçları da heyecanla bekleniyordu. Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte birlikte Gümüşhane ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm seçmenlerin ve halkın merak ettiği kim, ne kadar milletvekili çıkardı? Türkiye'nin yeni döneminin Cumhurbaşkanı kim oldu? 27. dönem Gümüşhane milletvekilleri kimler oldu? İşte tüm detaylarıyla Gümüşhane Seçim sonuçları sayfamız!

Gümüşhane, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yer alan, Türkiye'nin bir ilidir. Doğuda Bayburt, batıda Giresun, kuzeyde Trabzon ve güneyde Erzincan ile komşudur.

‘Hükümet’ yok ‘yürütme’ var

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kalırken Türkiye 25 Haziran sabahı yeni sisteme geçecek. 16 Nisan 2017 yılında halk tarafından vize verilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş sağlanmış olacak. Parlamenter sistem de kapanmış olacak. 2 Mayıs 1920 tarihinde TBMM Hükümeti’nden bu yana var olan Başbakanlık makamı tarih olacak.


*HÜKÜMET KRİZİ YAŞANMAYACAK

Yeni sistem Yüksek Seçim Kurulu’nun kesin sonuçları açıklaması ve cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin yemin etmesiyle başlayacak. Bu geçiş sürecinde herhangi bir hükümet krizi yaşanmayacak. Yeni sistemle ilgili aciliyeti olan düzenlemeler daha önce Meclis’te kabul edilen ve hükümete verilen yetki kararnamesi ile yapılacak.

*BAKANLIKLAR BİRLEŞTİRİLİYOR

Yeni sistem yeni kabine kurulana kadar mevcut hükümet ise görevini sürdürecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında bürokraside de köklü değişiklikler yapılacak. Bazı bakanlıklar birleştirilecek. Ekonomi ile ilgili bakanlıklar tek çatı altında toplanacak.

*TEK TUŞ DÖNEMİNE GİRİLECEK

Yeni dönemde vatandaşın işini kolaylaştıracak yeni uygulamalar da hayata sokulacak. Hayatın her alanında e-devlet kullanılacak. Tek tuşla bütün işlemler internet ortamında e-devlet üzerinden yapılacak. Böylece bürokrasi sadeleştirilmiş olacak.

*ATIL BÜROKRAT DÖNEMİ BİTECEK

Üst düzey bürokratlar bakanla gelip bakanla gidecek. Böylece bakan değişince atıl duruma geçen bürokratlık dönemi sona erecek. Müsteşarlıkların kaldırılması ve onun yerini bakan yardımcılarının alması düşünülüyor. Cumhurbaşkanı danışmanlarının yerini ofis başkanlarının alması planlanıyor.

*MECLİS SIRALARINDA DÜZENLEME

Yeni sistemle beraber Meclis’te artık hükümet sıraları olmayacak, yasa görüşmelerinde bakanlar yer almayacak. Meclis asli görevi olan yasa çıkarmaya odaklanacak. Meclis Hükümeti denetleyecek. Hükümetin denetim yollarından biri olan Bakanlar Kurulu’nun veya bir bakanın düşürebilmesi amacıyla verilen gensoru yeni sistemde olmayacak.

*YENİ KOMİSYONLAR KURULACAK

Milletvekilleri ve bakanların yanıtlaması istemiyle sorulan yazılı soru önergeleri artık bakanlar ve Cumhurbaşkanı yardımcılarına iletilecek. Meclis’te yeni sisteme göre yeni bir iç tüzük çıkarılacak. Burada bazı yeni komisyonlar kurulacak. Bütçe teklifini başbakan sunuyordu. Yeni sistemde artık Cumhurbaşkanı sunacak.

*VESAYETTE TASFİYE

Vesayet sistemi tamamen tasfiye edilecek. Yasama ve yürütme güçlenecek. Yönetimde çift başlılık ortadan kalkacak. Yürütmenin tek elde toplanması ile birlikte karar alma mekanizmaları azalarak işleyiş hızlanacak. Krizlerin ortadan kalkacağı sistemde istikrar ekonomik büyümeyi getirecek. Koalisyonlar dönemi yerini tek başına iktidar çıkaran sistemlere bırakacak. Yeni sistemde Türkiye cumhurbaşkanı yardımcıları ile tanışacak. Buna ilişkin sayı uyum paketi ile netleştirilecek.

*VEKİLLERE TEMPO

Milletvekillerine daha fazla görev verilecek. Özellikle kanunların hükümet değil, milletvekillerince teklif edilmesi, muhalefet milletvekillerinin de söz söyleyebilirliğini artıracak. Meclis’te hazırlanıp kabul edilen kanunu Cumhurbaşkanı’nın geri göndermesi durumunda da son söz Meclis’in olacak.

*PARTİLER SIRAYLA ADLANDIRILACAK

Yerel yönetim birimlerinin merkezle ilişkileri yeniden tanımlanacak. Kanunlardaki “hükümet” ifadesinin yerini de “yürütme” ifadesi alacak. Meclis’teki partiler sandalye sayılarına göre, “birinci parti, ikinci parti, üçüncü parti” olarak tanımlanacak.


#Gümüşhane Seçim sonuçları
#Gümüşhane seçim 2018
#genel seçim Gümüşhane 2018
#seçim sonuçları Gümüşhane
#Gümüşhane milletvekili genel seçim sonuçları
#Gümüşhane genel seçim sonuçları 2018
il y a 6 ans