|

1,5 ay önce darbe iması

FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman Gazetesi ve Aksiyon Dergisi'nde yazarlık yapan Haşim Söylemez’le ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

Mustafa Sait Özkan
04:00 - 22/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:59 - 22/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
FETÖ'cü Haşim Söylemez
FETÖ'cü Haşim Söylemez

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede tutuklu yargılanacak Söylemez’in ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçu kapsamında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi.

PİSLİK VE İHANET ORTADA

İddianamede Söylemez’in 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrasında sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaştığı mesajlar yer aldı. Söylemez'in, 2 Haziran 2016’da Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Bu Davutoğlu’nun gidişi gibi sessiz olmayacak. Pislikler, ihanetler, hırsızlıklar ortaya dökülecek” dediği belirlendi. Bu mesajın darbe girişiminden 1,5 ay önce yazılmasının, şüphelinin darbe girişiminden haberdar olduğuna dair şüphe oluşturduğuna dikkat çekildi.

KİMSE YOK MU'DAN 5 BİN TL'LİK HAVALE!

Şüphelinin MASAK tarafından banka hesap hareketleri de incelendi. Örgütle iltisaklı Kimse Yok Mu Derneği’nin Söylemez’e 5 bin TL gönderdiği tespit edildi. Örgütçüler topladığı paraları Kimse Yok Mu Derneği'ne yatırırken, derneğin hesabından Söylemez'e 5 bin TL gönderilmesi şüphelinin dernekle kirli ilişkisini ortaya koydu. Bu durum Kimse Yok Mu Derneği ile şüphelinin irtibatını göstermesi açısından önemli delil kabul edildi.

#Haşim Söylemez
6 yıl önce