|

1.5 milyar dolar Citi hissesi pazara düştü

00:00 - 25/07/2010 Pazar
Güncelleme: 00:17 - 25/07/2010 Pazar
Yeni Şafak
1.5 milyar dolar Citi hissesi  pazara düştü
1.5 milyar dolar Citi hissesi pazara düştü

ABD Citigroup'un hisselerini elden çıkartıyor. ABD Hazine Bakanlığı, elindeki Citigroup adi hisselerini satmaya devam edeceğini açıkladı. Hazine yaptığı açıklamada, hisse satışına aracılık için görevlendirilen Morgan Stanley tarafından hazırlanan plan doğrultusunda belirlenen kriterler çerçevesinde 1.5 milyar Citigroup adi hissesi satacağını belirtti. ABD Hazinesi'nin elinde 5.1 milyar Citigroup adi hissesi bulunuyor.

HEY GİDİ PRENS HEY

Lehman Brothers'ın batışı ile patlak veren yüzyılın krizinin en kritik günlerinde ABD'li bankacılık devi Citibank'a Birleşik Arap Emirlikleri Başkanı'nın kardeşi Prens Şeyh Ahmed bin Zayed El Nahyan ortak olmuş ve grubu batmaktan kurtarmıştı. Citibank ile ilgili dedikoduların arttığı bir dönemde şirkete 7.5 milyar dolar yatıran Prens, yüzde 4.9 oranındaki hissenin daha sahibi olarak tüm dünyaya da güven aşılamıştı.

LİDER YATIRIMCI ÜNVANI

Citigroup Başkanı Win Bischoff, hisse satışıyla ilgili olarak o dönemde “Dünyanın lider yatırımcısı tarafından gerçekleştirilen bu yatırım Citi'nin işini büyütmek için çekici fırsatları kovalamasını sağlayacak” demişti.


14 yıl önce