|

1,5 milyarlık açılış

.
00:00 - 18/01/2013 Cuma
Güncelleme: 22:39 - 17/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
1,5 milyarlık açılış
1,5 milyarlık açılış

Başbakan Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı''nın Ankara Spor Salonu''nda düzenlenen çevre yatırımları açılışı ve temizlik-denetim araçları dağıtımı törenine katıldı.

Toplu açılış töreniyle 365 tesis ve yatırımın resmi olarak hizmete alındığını, 389 temizlik ve hizmet aracının teslim edildiğini belirten Erdoğan, ülkeye toplamda 1,5 milyar liralık hizmet ve eseri kazandırdıklarını söyledi. Erdoğan, İller Bankası tarafından yaptırılan 629 milyon liralık 211 farklı altyapı tesisini de resmi olarak açtıklarını belirtti. Her alanda olduğu gibi çevre ve şehircilik alanında da slogan değil, somut iş ürettiklerine işaret eden Erdoğan, '''Gençler, bizim bugün de yarın da yeni Mimar Sinanlara hem de çok sayıda Mimar Sinanlara ihtiyacımız var. Bize, bizim tarihimize bir tane Mimar Sinan yetmez. Bizim Selimiye gibi, Süleymaniye gibi nice muhteşem eserlerimiz bulunuyor, bunlara bakarak, bunların arasında oynayarak büyümüş, bunlar kadar güzel eserler ortaya koyabilecek ustalara ihtiyacımız var'' diye konuştu.

Erdoğan, Bosna Hersek Visoko Belediye Başkanı Amra Babic''e de çöp toplama aracının anahtarını verdi. Visoko Belediyesi''ne teslim edilecek araca Babiç ile binen Başbakan Erdoğan, aracı bir süre kullanarak, inceledi.

11 yıl önce