|

15 Ocak Pazartesi Sabah Raporu

Katar Şeyh'i Abdullah, BAE'da Şeyh Muhammed bin Zayid tarafından misafir edildikten sonra alıkonulduğunu söyledi.Ümit Kocasakal'ın 17 Ocak Çarşamba günü CHP Genel Başkanlığına adaylığını duyuracağı iddia edildi. 2019 seçimleri için MHP’nin desteğini alan AK Parti’de, ittifak olarak alınacak en iyi sonucu belirlemek için simülasyon çalışması yapılıyor.

Yeni Şafak
08:33 - 15/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:48 - 15/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Türkiye ve dünya gündeminde akşam ve gece saatlerinde yaşanan önemli gelişmelere dair kısa başlıklar:

Körfez'de yeni kriz: Katar Şeyhi, BAE'de alıkonuldu

Katar'da iktidardaki Al Sani ailesinden Şeyh Abdullah bin Ali'nin, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de alıkonulduğu iddia edildi.

Katar merkezli Al Jazeera kanalında yer alan habere göre, Şeyh Abdullah, bir video kaydında Abu Dabi Veliahtı Şeyh Muhammed bin Zayid tarafından misafir edildikten sonra alıkonulduğunu öne sürdü.

CHP'de kazan kaynıyor: Kocasakal aday mı olacak?

İstanbul Barosu Başkanlığı eski yönetim kurulu üyesi avukat İsmail Altay sosyal medya hesabından, İstanbul Barosu eski Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal'ın, 17 Ocak Çarşamba günü CHP Genel Başkanlığına adaylığını kamuoyuna açıklayacağını belirtti.

İttifak simülasyonu masada

Türkiye’nin geleceğinde tarihi öneme sahip 2019 seçimlerinde MHP’nin desteğini alan AK Parti’de, ittifak olarak alınacak en iyi sonucu belirlemek için simülasyon çalışması yapılıyor. Seçim barajı ve d’honta dayalı daraltılmış bölge sisteminde ittifakın ne kadar milletvekili çıkaracağına yönelik analizler çalışılıyor.

#Sabah Raporu
6 yıl önce