|

15 Temmuz’dan etkilenip Müslüman oldu

İngiltere'de yaşayan ve bir Türk gençle evlenmeye karar veren Polonya asıllı Hristiyan Magdalena Chytra, FETÖ'nün darbe girişimini engellemek için Türk insanının tankların önüne yatmasından ve Kastamonu'da katıldığı şehit cenazesinde gördüklerinden de etkilenerek Müslüman oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/09/2016 Cuma
Güncelleme: 20:13 - 15/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Londra'da bir temizlik şirketinde denetmen olarak çalışan 32 yaşındaki Magdalena Chytra, yaklaşık 1 yıl önce burada Türk vatandaşı Emre Oğuz ile tanıştı.



ADI MELDA OLDU


Arkadaşlıkları ilerleyen Chytra ve Oğuz, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananları televizyondan birlikte izledi. Darbeye direnenlerden etkilenen Chytra İslamiyet'e ilgi duymaya başladı. Evlilik kararı alan Chytra ile Oğuz, düğün için Kastamonu'nun Abana ilçesine geldi. Burada PKK operasyonunda şehit olan Uzman Çavuş Ömer Şenel'in cenaze törenine katılan Chytra ve Oğuz cenaze töreninde de gördüklerinden etkilendi İslam'ı seçmeye karar veren Chytra, Abana Müftülüğü'ne başvurdu ve dini vecibeleri yerine getirerek Müslüman olarak 'Melda' adını aldı.


#15 Temmuz
#Magdalena Chytra
8 yıl önce