|

16 Ocak 2019 Çarşamba gün sonu haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Münbiç saldırısının ABD'nin çekilme kararına yönelik olduğunu düşündüğünü söyledi. Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Bakan Albayrak, 2018'de 100 milyon ton yerli kömür üretimi yapıldığını bildirdi. 16 Ocak 2019 Çarşamba gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
20:38 - 16/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 20:45 - 16/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
 16 Ocak 2019 Çarşamba gününün öne çıkan haberleri
16 Ocak 2019 Çarşamba gününün öne çıkan haberleri


Erdoğan: Münbiç'teki saldırı 'çekilme' kararını etkilemek için yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitaroviç ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Brexit sürecini ve tartışmalarını yakından takip ediyoruz. Birleşik Krallık'la ticari, ekonomik ilişkilerimizin etkilenmemesi için görüşmelerimiz sürüyor" dedi. Erdoğan, Münbiç'te meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin ise, "Münbiç'teki saldırı Trump'ın çekilme kararını etkilemek için yapılmış olabilir. Ben bu konunun Trump'ın kararını etkilemeyeceğini düşünüyorum" açıklamasını yaptı.


Bakan Albayrak: 2018'de 100 milyon ton kömür üretimi hedefi tutturuldu

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, cari açığı azaltmaya yönelik yerli kömür hamlesinin en önemli ayağı oluşturulan “2018 yılında 100 milyon ton kömür üretimi” hedefinin tutturulduğunu açıkladı. Yerli kömürde yakalanan 100 milyonluk üretimle cumhuriyet tarihi rekoru kırılmış oldu.


Atatürk Havalimanı'nın taşınması 2 gün sürecek

Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na uçak seferleri ve yer hizmetleri kademeli olarak taşınma kararı alınmıştı. Bu sürecin 1 Mart 2019 saat 03.00'da başlayacağı ve 3 Mart 2019 saat 00.00'da sona ereceği açıklandı. Taşınma sürecinin sona ermesiyle birlikte, Atatürk Havalimanı iç ve dış hat yolcu seferlerine tamamen kapanmış olacak.


Münbiç'te bombalı saldırı

Münbiç şehir merkezinde bulunan Kasr El-Umara adlı restoranda saat 14.00 sularında büyük çaplı bir patlama meydana geldi. Terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği saldırıda 4'ü ABD askeri, 16 kişi öldü.


Tonlarca altın için ilk resmi ziyaret: Çorum'a geldiler

Altın zengini Venezuela'nın, altınları işlemek için Çorum'u gözüne kestirdiği ve Devlet Başkanı Maduro'nun yardımcısının da içinde olduğu heyetin bu kente geleceğinin açıklanmasının ardından bugün ilk ziyaret gerçekleşti. Venezuela Ekonomi'den Sorumlu Yardımcısı Tareck Zaidan El Aissami Maddah Çorum'a geldi.


Samsun milletvekili Erhan Usta MHP'den ihraç edildi

Samsun milletvekili Erhan Usta MHP'den ihraç edildi. Usta, "Cumhur İttifakı'nın varlığı ve devamını zedeleyici beyan ve açıklamaları" nedeniyle parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle MHP Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.


Edirne'de poşet yerine sepet

Edirne'de, ücretli poşet uygulamasına geçilmesinin ardından kaybolmaya yüz tutan sepetler, yeniden gün ışığına çıktı. El emeği ile yapılan sepetler, vatandaşlar tarafından alışverişte kullanılmaya başlandı. Sepetler boyutuna göre 30 TL'ye kadar alıcı buluyor.


Theresa May'dan Brexit oylaması sonrası ilk yorum

İngiltere Başbakanı Theresa May, Brexit oylamasının ardından açıklama yaptı. May, AB'den kesinlikle ayrılacaklarını ifade ederek, "29 Mart 2019'da birlikten çıkacağız" dedi.


Trene kaya çarptı

Elazığ’ın Palu ilçesinde kopan kayanın trene çarpması sonucu maddi hasar meydana gelirken, tren yolu geçici olarak ulaşıma kapandı. Ekiplerin 2 saatlik çalışması sonucu kaya parçası raylardan kaldırılarak yol ulaşıma tekrar açıldı.


Fenomen doktorlar sağlığa zararlı

Ekranlar ilginç çıkışlar yapan ve aykırı bilgiler veren fenomen doktorlarla dolu. İşin garip yanı birinin söylediğini diğeri yalanlıyor. Doktorların bile kafasını karıştıran bu bilgilere maruz kalan halk ne yapmalı? Doç. Dr. Hakan Ertin, “Tıp içindeki tartışmaların da tıp kurumu içinde yapılması lazım. Bilimsel olarak yapılabilir bunlar ama halk önünde bilim tartışması problemli bir şeydir. Zarar vermeme ilkemiz tepe taklak oluyor” diyor.


Pitbull sahiplerine mahkemeden kötü haber

Son zamanlarda artan köpek saldırıları haberleri Türkiye'de gündemin üst sıralarında bu konunun tartışılmasını beraberinde getirirken, kimi olaylarda da köpek sahipleri ile komşuları mahkeme salonlarında karşı karşıya geliyor. İstanbul'da pitbull besleyen komşularını apartmanda istemeyen ev sahipleri soluğu mahkemede aldı.


İçilmesi tehlikeli olan su markaları açıklandı

Su içeriklerindeki kurşun miktarı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Uzmanlar "duş bile almamamız gereken suları içiyoruz" ifadelerini kullanınca vatandaşlar hangi markaların suyunun tehlikeli olduğunu araştırmaya başladı. Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi tarafından hazırlanan puanlı ambalajlı su raporuna göre Damla, Erikli, Nestle, Sırmakeş markalarının suları puanlama sisteminde eksi binlerde yer alırken, bazı firmaların su içeriklerini paylaşmadığı iddia edildi.


Dolar ve Euro'dan daha hızlı yükseldi: Bebek bezi cep yakıyor

Türkiye'nin ekonomide yaşadığı kısa süreli kriz ortamı alınan önlemler ve atılan adımlarla kısa sürede atlatılsa da kimi sektörlerde adeta tekel olmuş firmaların fiyat politikalarındaki yükseliş gözlerden kaçmıyor. Vatandaşlar 6 ay gibi kısa bir sürede fiyatları iki katına çıkan bebek bezlerindeki bu artışın nedenini merak ediliyor. Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Aziz Koçal da "Serbest piyasa ekonomisi denetimsiz bir piyasa anlamına gelmemeli" diyerek söz konusu artışların vatandaşı mağdur ettiğini vurguladı.


Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. TCMB Para Politikası Kurulu'nun son toplantısından faizlerin sabit bırakılması yönünde karar çıktı. Alınan karar ile birlikte faizler 24 düzeyinde sabit tutulmuş oldu.


#Gün Sonu
#Yeni Şafak
5 yıl önce