|

16 ülkenin Brexit'e bakışı

Geçtiğimiz aylarda İngiltere, yapılan referandum sonrası Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı (Brexit) aldı. Brexit sonrasında yapılan bir anket, 16 ülkenin İngiltere'nin kararını nasıl gördüğünü gösteriyor. Ankete göre İngiltere'nin AB'den ayrılmasını iyi karşılayanların çoğunlukta olduğu tek ülke yüzde 54 oranıyla Rusya olarak belirlendi.

Yeni Şafak
09:35 - 4/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 06:46 - 4/08/2016 Perşembe
Diğer

Financial Times çeşitli ülkelerde, İngiltere'deki referandumdan birlikten çıkış kararı çıkmasını nasıl karşılandığını araştıran bir anketi haberleştirdi.



Ipsos Mori'nin 16 ülkede yaptığı ankete göre, İngiltere'nin AB'den ayrılmasını iyi karşılayanların çoğunlukta olduğu tek ülke yüzde 54'lük oranla Rusya.



Ekonomisinin kötüye gideceği düşünülüyor

Ancak çoğu ülkedeki katılımcılar, AB'den ayrılmanın İngiltere ekonomisi için kötü olacağını düşünüyor. BBC Türkçe'nin haberine göre, İsveçlilerin yüzde 48'i İngiltere'nin AB'den çıkmasına üzüldüklerini söylerken, Fransa ve Belçika'da bu oran yüzde 25'lere kadar düşüyor.



Fransızlar ve Belçikalıların çoğunluğu da, başka üye ülkelerin bu yola özendirilmemesi için İngiltere'nin AB'den çıkışının zorlu koşullarda olması gerektiğine inanıyor.



Ankette ortaya çıkan bir başka ilginç sonuçsa AB ülkelerindeki her dört katılımcıdan birinin artık İngiliz ürünlerini satın almayacaklarını söylemiş olması.





İtalya May'i uyardı: Brexit takvimini netleştirin



#BRexit
#İngiltere
#Cameron
8 yıl önce