|

19 Mayıs yeniden diriliştir: En büyük güç ve güven kaynağımız sizsiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençler ve sporcularla video konferans üzerinden görüştü. 19 Mayıs’ın milletin direniş azminin sembolü olduğunu belirten Erdoğan, “19 Mayıs, Çanakkale’de başlayan, tüm zorluklara rağmen pes etmeyen bir milletin yeniden diriliş cehdidir. Bir gurur vesilesi, siz gençlerimiz için ise bir ilham kaynağı” dedi.

Haber Merkezi
01:00 - 20/05/2020 Çarşamba
Güncelleme: 00:32 - 20/05/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da katıldığı video konferans görüşmesinde, Türkiye’nin farklı illerindeki gençler ve sporcularla bir araya geldi:

Gençlerimizin salgın sürecinde ortaya koyduğu özverili, fedakar çalışmaları takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum. Sivil toplum kuruluşlarımızda, Vefa Sosyal Destek Gruplarında yer alan tüm gençlerimize ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Elbette her şey gibi gönüllü faaliyetlerde bulunmak da bir nasip, şuur ve aidiyet meselesidir. Van ve Adana’da olduğu gibi milletle bağını koparmışların, bırakın insanımıza yardım etmeyi, yapılan yardıma bile tahammül gösterememesi gayet doğaldır.


AYNI ZİHNİYETTELER

Gezi olaylarında ağaç bahanesiyle sokakları ateşe verenler, polisimize kurşun sıkanlar, esnafın malını mülkünü yağmalayanlar da aynı zihniyetin mensuplarıdır. 1960 darbesinden itibaren Türkiye ne çektiyse, hangi operasyona maruz kaldıysa, hepsinin de arkasında bunların silüeti vardır. Biz artık bu güruhu çok iyi tanıyor, sinsi emellerini çok iyi görüyoruz. Bölücü teröre boyun eğmediğimiz gibi sokak terörüne de asla müsaade etmeyeceğiz. Hukuk, demokrasi ve özgürlükleri güçlendirirken siyasete şiddet bulaştırmaya çalışan şehir eşkıyalarına asla göz yummayacağız. Türkiye’nin birliğine, beraberliğine, ebedi ve ezeli kardeşliğine kastedenler hak ettikleri cevabı hukuk içinde muhakkak alacaklardır. Bu ülkenin gençlerinin arasına kimse nifak tohumları ekemeyecektir.

ASLA VAZGEÇMEYİN
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter’dan yaptığı paylaşımda gençlere seslendi. Erdoğan, iletisinde “Gençler, büyük düşünmekten, büyük hayaller kurmaktan, büyük hedeflere doğru yol almaktan asla vazgeçmeyin. Arkanızda Türkiye Cumhuriyeti var.” ifadelerine yer verdi. Erdoğan’ın paylaşımındaki videoda ise çok sayıda gencin “gelecek” mesajları yer aldı.


Türkiye’nin yolunu aydınlatıyorsunuz

Erdoğan, Türkiye’nin büyüdüğünü, geliştiğini, güçlendiğini vurgulayarak, “Ülkemiz maziden ilham ve cesaret alarak, istikbalini inşa ediyor. ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla çıktığımız bu kutlu yolculukta, engellere, sabotajlara ve ihanetlere rağmen kararlılıkla yürüyoruz. Bu yürüyüşte en büyük güç ve güven kaynağımız siz gençlerimizsiniz” dedi. Türkiye’de gençlerin sadece eğitimde, güvenlikte, siyasette, ticarette değil artık hayatın her alanında varlıklarıyla ülkenin yolunu aydınlattığını belirten Erdoğan, vatan savunmasında olduğu kadar ülkenin kalkınmasında, ilerlemesinde daha özgür ve demokratik seviyelere ulaşmasında gençlerin en ön safta yer aldığını söyledi. Erdoğan, gençleri sadece istiklal ve istikbal mücadelesinin neferleri olarak değil, aynı zamanda büyük ve güçlü Türkiye’nin mimarları olarak gördüklerini kaydetti.

19 Mayıs gençlerin ilham kaynağı

Tüm dünya gibi Türkiye’yi de etkileyen koronavirüs salgını sebebiyle maalesef bu sene buruk bir ramazan geçirildiğini dile getiren Erdoğan, “Tarihimize altın harflerle yazılmış kahramanlık destanlarının coşkusunu yeterince yaşayamıyoruz. Buna rağmen siz gençlerimizin 19 Mayıs ruhuna sahip çıkmasından memnuniyet duyuyorum. Çünkü 19 Mayıs, aziz milletimizin direniş azminin sembolü, hürriyet aşkının nişanesidir. 19 Mayıs, esarete karşı özgürlüğün, yılgınlığa karşı umudun ve cesaretin ilk adımıdır. 19 Mayıs, Çanakkale’de başlayan tüm zorluklara, imkansızlıklara rağmen 1. Dünya Savaşı boyunca asla pes etmeyen bir milletin yeniden diriliş cehdidir. 19 Mayıs, İstiklal Harbimizi başlatmanın yanı sıra son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun, milletimizin de kurtuluşunun müjdesi olmuştur. Böylesi derin manalar içeren bir günün, gençlerimize armağan edilmesi asla tesadüf değildir. 19 Mayıs, tarihi şanlı zaferler ve mücadelelerle dolu milletimiz için bir gurur vesilesi, siz gençlerimiz için ise bir ilham kaynağıdır” dedi.

Burs ve kredi müjdesi

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin salgınla mücadelesine en büyük katkılardan birini yurtlarımız verdi. Yurtlarımızı salgına karşı mücadelede bir süre daha aktif olarak kullanmaya devam edeceğiz” dedi. Erdoğan, “Bu yıl içinde 46 tane olmak üzere 2022 yılına kadar otel konforunda 93 yeni öğrenci yurdunu hizmete açacağız. Yüksek öğrenim öğrencilerinin 6 Haziran’da yapılacak burs ve kredi ödemeleri bugünden (dün) itibaren başlatıldı. İnşallah bayrama kadar bu ödemeleri tamamlayacağız” müjdesini verdi.

İstiklal Marşı’na eşlik etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs dolayısıyla saat 19.19’da tüm yurtta okunan İstiklal Marşı’na eşlik ettiği görüntüleri Twitter hesabından paylaştı. Erdoğan önceki gün, vatandaşları evlerinin pencerelerinden veya balkonlarından saat 19.19’da İstiklal Marşı’nı okumaya davet etmişti.



Ülkemizi parlak bir geleceğe taşıyacaklar


  • Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Emine Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bütün milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, gençliğimizin aynı Milli Mücadele ruhu ile ülkemizi parlak bir geleceğe taşıyacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

#Recep Tayyip Erdoğan
#19 Mayıs
#Genç
#Video konferans
4 yıl önce