|

2 dakikalık grup toplantısında başkanlık çıkışı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş grup toplantısını çok kısa tuttu. 2 dakika süren toplantıda söylenen tek şey de başkanlık üzerineydi. Demirtaş "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, HDP var oldukça, HDP'liler bu topraklarda nefes aldığı müddetçe sen başkan olamayacaksın" dedi.

Yeni Şafak
13:13 - 17/03/2015 Salı
Güncelleme: 14:27 - 17/03/2015 Salı
AA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, HDP var oldukça, HDP'liler bu topraklarda nefes aldığı müddetçe sen başkan olamayacaksın. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, seni başkan yaptırmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız" dedi.


Demirtaş, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, geçen yıl, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan olayları bahane ederek Adana'da yapılan izinsiz gösteri sırasında yaşamını yitiren İbrahim Aras'ın annesi Servet Aras ve babası Baki Aras'ın grup toplantısında bulunduğunu belirtti.


Selahattin Demirtaş, "Bu adalet arayışı hep birlikte devam edecek. Bütün çocuklarımız, bütün evlatlarımız için adalet arayışımız ve mücadelemiz elbetteki devam edecek" diye konuştu.


Demirtaş, "Yine 37 yıldır sürgünde olup da ülkesinden, vatanından koparılmış ama solmamış bir çiçek olarak dipdiri, gepgenç aramıza dönen Haydar hocamıza, Haydar Işık'a 'hoşgeldin' diyorum" ifadesini kullandı.


Partilerinin Karadeniz il örgütlerinin ve partililerinin de grup toplantısına katıldığını dile getiren Demirtaş, şunları kaydetti:


"Bugün burada hem ülkemizin kardeşliğine, beraberliğine, birliğine, barışına dair güçlü bir mesaj getirdiniz ama aynı zamanda emeğin kutsallığı üzerine yürüttüğünüz dirençli mücadeleyle çevremize, doğamıza, tabiatımıza sahip çıkma adına kahramanca duruşunuza ve elbette ki Türkiye'de kuzeyinden güneyinden, Türkünden Kürdünden, Alevisinden Sünnisinden, Lazından Çerkezinden her bir yöresinden birer çiçek olsun getirerek, bu ülkenin ne kadar zengin, ne kadar güçlü olduğunu ortaya koydunuz. Her biriniz ayrı ayrı hoşgeldiniz. Bu salona, HDP'nin mücadelesine onur vererek, yürüttüğünüz o tarihsel, devrimci duruşa güç katarak hep birlikte HDP'de oldunuz. Biz de Karadeniz'in bu rüzgarı, Karadeniz'in bu fırtınasıyla birlikte heyecanlandık. Sizlerle birlikte olmaktan duyduğumuz onurla her birinize ayrı ayrı hoşgeldin diyorum."


"Tarihimizin belki de en kısa grup toplantısını yapacağız"

"Aslında ben bugün kürsüye sadece bir cümle söylemek için çıktım. Tarihimizin belki de en kısa grup toplantısını yapacağız" ifadesini kullanan Demirtaş, "Hem halklarımıza verdiğimiz demokrasi, barış ve özgürlük ilkelerinden vazgeçmeyeceğimize, asla bundan vazgeçmeyeceğimize dair sözümüzü burada tekrarlamak, hatırlatmak istiyorum" dedi.


Demirtaş, "Biz bir pazarlık hareketi, pazarlık partisi değiliz. AKP ile aramızda kirli bir pazarlık olmadı, asla olmayacak. Kirli bir alışveriş, kirli bir işbirliği asla olmadı ve asla olmayacak" ifadesini kullandı.


Selahattin Demirtaş, şöyle devam etti:


"Bugün grup toplantımızda konular çok fazla, konuşacağımız çok şey var. Ama tek bir cümleyle ben bütün Türkiye'ye, bütün bu sorunların çözümünün anahtarını hatırlatmak ve bunun sözünü vermek istiyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, HDP var oldukça, HDP'liler bu topraklarda nefes aldığı müddetçe sen başkan olamayacaksın. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, seni başkan yaptırmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız."


Muhtemelen son grup toplantısını düzenlediklerini belirten Demirtaş, bundan sonra seçim meydanlarına ve alanlarına dağılacaklarını söyledi.

#HDP
#HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş
#grup toplantısı
#2 dakikalık grup toplantısında başkanlık çıkışı
9 yıl önce