|

200 Japon yatırımcı Türkiye yolunda

Uluslararası denetim firması KPMG Kıdemli Müdürü Yuji Komiya, Türkiye''ye son iki yılda 20 Japon şirketin girdiğini belirterek, ülkemize yatırım için giriş yapacak şirket sayısının kısa vadede 200''ü bulabileceğini söyledi.

.
00:00 - 27/01/2013 Pazar
Güncelleme: 21:50 - 26/01/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
200 Japon yatırımcı Türkiye yolunda
200 Japon yatırımcı Türkiye yolunda

Türkiye''nin, Japonya''ya oranla daha genç bir nüfusa ve hızlı büyüme oranına sahip olduğunu söyleyen KPMG Türkiye Müdürü Yuji Komiya, Türkiye''ye yakın bir gelecekte 200''e yakın şirketin giriş için beklediğini de sözlerine ekledi. KPMG Gündem dergisinde yer alan habere göre, Komiya parlak bir geleceğe sahip olarak tanımladığı Türk ekonomisine olan güvenlerinin tam olduğunu ve 2011 ve 2012 yıllarında 20''den fazla Japon firmasının giriş yapmasının da bu durumun bir göstergesi olduğunu belirtti.

JAPON ÇİFTÇİ, BATILI AVCI

Komiya, ayrıca Japon şirketleri ile iş yapmak isteyen Türk yatırımcılarını daha uzun vadeli kararlar alma konusunda uyarırken, işbirliği yapılacak şirket ve ülkesinin kültürel değerlerinin iyi anlaşılması gerektiğini de vurguladı. Komiya, uluslararası pazarlarda Japon ve Batılı yatırımcıların niteliklerini çiftçi ve avcı benzetmesi ile değerlendirerek, ''Japonlar, uzun vadeli ve sabırla düşünüp yılda bir kez hasat toplarlar. Batılılar ise, kısa vadeli düşünürler. Karınları açtır, avlanır ve yerler'' dedi.


11 yıl önce