|

3 Aralık 2018 Pazartesi gün sonu haberleri

Ankara'da bir kafede doğalgaz patlaması meydana geldi, 7 kişi yaralandı. LPG Otogazda 32 kuruş indirim yapıldı. Adalet Bakanlığı, Akın İpek'in İngiltere'den iade sürecine ilişkin "Londra Adalet Müşaviri hakkında inceleme başlatılmış ve Ankara'ya çağrılmıştır" açıklamasını yaptı. 3 Kasım 2018 Pazartesi gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Yeni Şafak
20:31 - 3/12/2018 Monday
Güncelleme: 20:48 - 3/12/2018 Monday
Yeni Şafak
3 Aralık 2018 Pazartesi gün sonu haberleri
3 Aralık 2018 Pazartesi gün sonu haberleri


Ankara'da doğalgaz patlaması: 7 yaralı

Ankara Kızılay'da bir apartmanın üst katında bulunan kafede, henüz belirlenemeyen bir nedenle doğalgaz patlaması meydana geldi. Sağlık Bakanlığı patlamada 7 kişinin yaralandığını açıkladı. Ankara Valisi Vasip Şahin, "Patlama gaz sıkışması nedeniyle meydana geldi, yangın söz konusu değil. Yaralanmalar cam kırıklıkları nedeniyle meydana geldi" dedi.


LPG Oto gazda 32 kuruş indirim

Otogazın litre fiyatında gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 32 kuruşluk indirim yapılacak.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, söz konusu indirim otogazın pompa fiyatlarına yansıyacak.


Katar’ın kararı şok etkisi yaptı: 57 yıllık birliktelik son buluyor

Katar, Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilatı (OPEC) ile 57 yıllık birlikteliğine 1 Ocak 2019’dan itibaren son vermeye karar verdiğini açıkladı. 6 Aralık’ta gerçekleştirilecek OPEC toplantısı öncesi alınan kararın siyasi olmadığı, teknik ve stratejik' nedenlerden kaynaklandığı belirtildi. Katar’ın OPEC’ten ayrılma kararını değerlendiren Ekonomist Dr. Pelin Yantur, siyasi durumdan daha çok teknik detayların ve doğalgaz üretimi kaynaklı olduğuna dikkat çekti.


Adalet Bakanlığı'ndan Akın İpek hamlesi: İnceleme başlatıldı

Adalet Bakanlığı, Akın İpek'in İngiltere'den iade sürecine ilişkin "Londra Adalet Müşaviri hakkında inceleme başlatılmış ve Ankara'ya çağrılmıştır" açıklamasını yaptı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada "Bakanlığımız tarafından gönderildiği iddia edilen ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan söz konusu bilgi notunun Bakanlığımız yazışma usulleri ile uyuşmadığı; herhangi bir unvan, isim ve imza da taşımadığı açıkça görülmektedir" denildi.


Rusya'dan 'çak selamı'na açıklama

Kremlin, Arjantin'deki G20 zirvesinde 'çak' selamlaşması yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Selman'ınfotoğrafına açıklama getirdi. Yapılan açıklamada, bu selamlaşmanın 'yakın kişisel ilişiklerin etkili ikili işbirliklerinin temeli'nin bir yansıması olduğu ifade edildi.


Avrupa Basını Fransa'daki olayları nasıl gördü?

Avrupa medyası Fransa'da başlayan akaryakıt protestolarına sessiz kalıyor. Protestoları 'göstericilerin yakıp yıkması' ve 'Paris sokaklarını işgal etmesi' olarak veren Avrupa Basını Türkiye'deki terör sempatizanlarının eylemlerini 'boyun eğme' başlığıyla kapaklarına taşımıştı.


Katar'a abluka kalkıyor: Mauritius de vazgeçti

Katar'a yönelik başlatılan ablukaya katılan ülkeler bir bir bu kararından vazgeçiyor. Çad ve Senegal'in ardından Doğu Afrika ülkesi Mauritius Cumhuriyeti de Doha ile diplomatik ilişkileri yeniden kurma kararı aldı.


Büyük tartışma: Sokak köpekleri

Sokak köpekleri son günlerde insanlara saldırmalarıyla gündemde. Türkiye'nin her geçen gün büyüyen bir sorunu olan sokak köpekleri neden insanlara saldırıyor? Yeni Şafak olarak sokak köpekleri dosyasını açtık. Hayvanseverleri, köpek saldırısı mağdurlarını ve barınak görevlilerini dinledik. "Binlerce lira verilerek sahiplenilen köpekler daha sonra neden sokağa atılıyor?" sorusuna yanıt aradık.

#Haberler
#Gün Sonu
5 years ago