|

80 milyon sterlinle 2 bin kişiye iş kapısı

Kipa Türkiye CEO'su Paul Ritchie, bu yıl üçte biri İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde 25 yeni süpermarket açmayı hedeflediklerini belirtti. İstanbul'un kendilerine büyük olanak sunduğunu kaydeden Ritchie, 2 binin üzerinde kişiye iş imkanı sağlayacak mağazaların yatırım tutarının ise 80 milyon sterlin olduğunu söyledi

00:00 - 11/06/2011 Cumartesi
Güncelleme: 00:23 - 11/06/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
80 milyon sterlinle  2 bin kişiye iş kapısı
80 milyon sterlinle 2 bin kişiye iş kapısı

Kipa, 2011'de, üçte biri İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde 25 yeni süpermarket daha açmayı hedefliyor. Kipa Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Paul Ritchie, Kipa'nın İstanbul Ataşehir'de açılan süpermarket formatını tanıtmak üzere düzenlediği basın toplantısında, 2011 büyüme stratejisine değinirken, Kipa'nın, süpermarket mağazalarıyla kent merkezlerine yayılacağını söyledi.

İYİ KOMŞU OLMA ZAMANI

Ritchie, İstanbul'un büyük olanak sunduğunu ifade ederek, 'Şehir merkezlerinde daha fazla mağaza açmanın ve o bölgelerde bulunan vatandaşlar için iyi bir komşu olmanın zamanı geldiğine inanıyoruz' dedi. Mağazadaki indirimli ürünlerin seçilme aşamasına ilişkin olarak da Ritchie, yeni mağazada, gerek aylık, gerekse günlük alışveriş ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladıklarını, bu doğrultuda geri bildirimleri, verileri kullanarak ihtiyaçları en iyi şekilde karşılayacak 8 bin 200 ürünü dikkatlice seçtiklerini anlattı. İçinde farklı çeşitte organik gıda, az yağlı ve şeker ihtiva etmeyen ürünler gibi özel alanları da barındıran çeşitlerin yanı sıra yüzde 98'i Türkiye'de bulunan ve uzun zamandır birlikte çalıştıkları tedarikçilerden temin edilerek kalitesini kanıtlayan 'taze' rafı ile oldukça uygun fiyatlı ve en taze gıdalara yer verdiklerini bildiren Ritchie, 'Kasap reyonumuzun kalitesi ve güvencesi de, yüzde 97'si Türkiye'de yine uzun zamandır işbirliği içerisinde olduğumuz tedarikçilerimizden kaynaklanmaktadır' ifadelerini kullandı.

ÇALIŞAN SAYISI 10 BİN OLACAK

Ritchie, Türkiye'de 22 şehirde 124 mağazaları ve 8 bin çalışanları bulunduğunu kaydederek, 'Bu yıl Türkiye genelinde üçte biri İstanbul'da olmak üzere 25 mağaza daha açacağız. 2 binin üzerinde iş olanağı sağlayacağız. Yeni mağazalar için yapılacak yatırım tutarı 80 milyon sterlin olacak' diye konuştu.


Yeni stratejimiz organik büyüme

Kipa Express ve Süpermarket Formatı Direktörü Suat Demirel de, Türkiye'de perakendecilik pazarına yatırım yapmaya kararlı olduklarını vurgulayarak, yeni süpermarket mağazaları için doğru noktalar araştırmaya devam ettiklerini söyledi. Demirel, yeni mağazalar için İstanbul'da araştırma yaptıkları onlarca saha bulunduğunu, her iki yakada da oldukça fazla seçenek üzerinde çalıştıklarını belirtti. Demirel, İstanbul'un, Tesco'nun dünya çapındaki önemli satınalma merkezlerinden biri olduğunu kaydetti.


13 yıl önce