|

9 parti birleşmek için toplanıyor

Seçimlere 7 ay kala siyasi partilerde ilginç hareketlilikler yaşanıyor. Aralarında Saadet Partisi, Büyük Birlik ve İdris Naim Şahin ile İdris Bal'ın kurduğu partilerin de olduğu 9 siyasi partinin birleşmek için görüştüğü öğrenildi. Görüşmeleri organize eden Alternatif ve Değişim Partisi Genel Başkanı Burkan, 13-14 Aralık'ta bir araya geleceklerini söyledi.

11:14 - 3/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 17:05 - 3/12/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Mustafa Kamalak, Mustafa Destici, İdris Naim Şahin ve İdris Bal
Mustafa Kamalak, Mustafa Destici, İdris Naim Şahin ve İdris Bal
Merkez sağdan çok sayıda siyasi partinin, 7 Haziran 2015'te yapılması planlanan Milletvekili Genel Seçimleri'ne birleşerek girmek için görüşmeler yaptığı öğrenildi. 


Aralarında Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokrat Parti ile ve İdris Naim Şahin'in kurduğu Millet ve Adalet Partisi ile İdris Bal'ın kurduğu Demokratik Gelişim Partisi'nin de olduğu yeni ittifak çalışmalarını ise Alternatif ve Değişim Partisi (AL Parti) Genel Başkanı Mustafa Burkan yürütüyor.


"İDRİS NAİM ŞAHİN VE BAL İLE GÖRÜŞTÜM"


Başlattıkları "seçim ittifakı" çalışmalarının olumlu sonuç verdiğini söyleyen Burkan, İdris Naim Şahin ve İdris Bal ile birebir görüştüğünü, diğer partilerden de olumlu yanıt aldıklarını belirterek, "Genel seçimlere kısa bir süre kaldığı için 13-14 Aralık 2014 günü bir araya gelme niyetindeyiz. O güne kadar ikili üçlü görüşmeler yapılmaya devam edecektir” dedi.


AĞIRLIK MERKEZ SAĞ


Yenisafak.com.tr'ye konuşan Burkan, düşük oya sahip ama kitleleri olan merkez sağdan partileri bir araya getirerek yeni bir muhalefet dili oluşturmayı hedeflediklerini de kaydetti. Burkan, birleşme çalışması içinde olan partileri ise şöyle sıraladı: Saadet Partisi, Millet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Liberal Demokrat Parti, Alternatif ve Demokrasi Partisi, Demokrat Parti, Merkez Parti, Millet ve Adalet Partisi ve Demokratik Gelişim Partisi.


YÜCE DİRİLİŞ PARTİSİ RED CEVABI VERDİ


Öte yandan ittifak için teklif götürülen Sezai Karakoç'un Yüce Diriliş Partisi'nden ise olumsuz yanıt verildiği öğrenildi.



#Saadet Partisi
#Millet Partisi
#Büyük Birlik Partisi
#Liberal Demokrat Parti
#Alternatif ve Demokrasi Partisi
#Demokrat Parti
#Merkez Parti
#Mustafa Durkan
#2015 seçimleri
#9 parti birleşiyor
#Millet ve Adalet Partisi
#Demokratik Gelişim Partisi
#İdris Bal
#İdris Naim Şahin
#Sezai Karakoç
#Yüce Diriliş Partisi
9 yıl önce