|

Abanoz soruşturuluyor

Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınan İstanbul Emniyet eski Müdürü Abanoz hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma emrini, İçişleri Bakanı Yücelen verdi.

.
00:00 - 9/06/2001 Cumartesi
Güncelleme: 15:07 - 7/05/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Abanoz soruşturuluyor
Abanoz soruşturuluyor

İstanbul eski Emniyet Müdürü Kazım Abanoz, başka bir göreve atanmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı. Abanoz'un Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınmasına ilişkin karar Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı.

Merkeze alınan Abanoz hakkında soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın İstanbul Valisi Erol Çakır'ın, Abanoz hakkında İçişleri Bakanlığı'na daha önce gönderdiği şikayet dilekçesi ve İstanbul eski Emniyet Müdürü Abanoz'un son günlerde basına yaptığı açıklamalar çerçevesinde soruşturma yapacağı bildirildi. Soruşturma emrini bizzat İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'in verdiği öğrenildi.

Abanoz APK'yı istedi

Bu arada emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Abanoz'un 7 Haziran 2001 tarihiyle Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği dilekçede görevinden istifa etmediği, APK Uzmanlığı görevine getirilmesini istediğini kaydettiler. Yetkililerin verdiği bilgiye göre Abanoz'un Emniyet Genel Müdürlüğü'ne hitaben yazdığı dilekçe şöyle:

"10 aya yakın süre yürütmekte olduğum İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden alınarak, Emniyet Genel Müdürlüğü APK uzmanlığına atanmam için gereğini arz ederim." Yetkililer, Abanoz'un dilekçesinden önce İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'in Abanoz'un İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden alınması için Emniyet Genel Müdürlüğü'nü talimatlandırdığını ve yazısının hazırlandığını bildirdiler. Bu talimat çerçevesinde hazırlanan kararname bir gün içinde tamamlanarak, bugünkü Resmi Gazete yayınlanarak görevden almanın gerçekleştirildiğini kaydettiler.

Şehit cenazesinde buluştular

Üsküdar'da yaşanan bir kavgaya müdahale ettiği sırada bıçaklanarak hayatını kaybeden polis memuru Hayrettin Yıldırım için dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene, şehit polis memurunun eşi Zahide Yıldırım, çocukları ve yakınlarının yanısıra İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, Emniyet Genel Müdürü Turan Genç, İstanbul Valisi Erol Çakır, İstanbul Devlet Güven Mahkemesi Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Ferzan Çitici,

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden istifa eden Kazım Abanoz, askeri erkan ve polis memurları katıldı. İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen bugün çocuklarından birini kaybettiğini söyledi. Yücelen, "Çocuğum Yıldırım'ın çocukları artık bizim güvencemizdedir. Onların her türlü ihtiyacı ile ilgileneceğiz" dedi. Bakan Yücelen daha sonra İstanbul Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Çakır ile yaklaşık bir saat görüşen Baktan Yücelen, daha sonra Ankara'ya döndü.

23 yıl önce