|

Abanoz: Yem olmadım

"Gücümüz bakanımızdı" diyen Abanoz, yem olmamak için istifa ettiğini açıkladı.

Yeni Şafak
00:00 - 8/06/2001 Cuma
Güncelleme: 16:17 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot -------------------------

İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan'a yakınlığı ile bilinen İstanbul Emniyet Müdürü Kazım Abanoz da görevinden istifa etti. İstanbul Valisi Erol Çakır, Kazım Abanoz'un İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden istifa ettiğine dair yazının, faksla kendilerine ulaştığını açıkladı. Abanoz, istifa gerekçesini açıklarken 'yem olmadım' dedi.

Erol Çakır, İl Genel Meclisi Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Abanoz'un, Türk Polis Vakfı'nın aylık toplantısına katılmak üzere izinli olarak Ankara'ya gittiğini söyledi. Çakır, "Abanoz, istifa dilekçesini Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na vermiş. Zannediyorum, Ankara'da bir göreve getirilecek. Yerine şu anda bir atama yapılmadı. Şu anda bir vekili var. O görevine devam ediyor" dedi

'Destek görmedim'

İstifasının ardından Tantan'ın karargahı olarak bilinen Sapanca'daki evine giden Abanoz, görev süresi içinde, Erol Çakır'dan hiç destek almadığını iddia ederek, bu yüzden görevinden istifa ettiğini söyledi. Göreve nasıl getirildiği ve ayrılış nedeni sorulan Abanoz, şöyle konuştu:

"İstanbul Emniyet Müdürlüğü için Gaffar Okkan da adaydı, hatta benim de adayımdı. Ama ben Emniyet Müdürü oldum ve 10 ay süreyle yoğun bir mücadele ettik. İstanbul için verdiğimiz sözleri tuttuk. Bizim gücümüz Bakanımızdı, eğer Vali'den destek alsaydım istifa etmezdim. Vali Çakır ile aramız zaten iyi değildi. Ben 27 bin polisimle gece gündüz İstanbul'a hizmet verdim. Görevden ayrıldım, böylece yem olmaktan kurtuldum. İstifamı, Bakan Tantan'a danışmadan verdim."

İstanbul'un 42. Emniyet Müdürü olan Kazım Abanoz, 294 gün görev yaptı. Vekaleten bu göreve atanan Hasan Özdemir ise, İstanbul'da 2 dönem görev yapan ilk emniyet müdürü olacak

Abanoz'a Kırkpınar daveti

Kırkpınar Ağası Mustafa Saruhan'ın oğlu Murat Saruhan, rahatsız olan babasına vekaleten, İstanbul Emniyet eski Müdürü Kazım Abanoz'u bu yılki Kırkpınar Güreşleri'ne davet etti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ağalık kıyafeti, minyatür kıspet ve kırmızı dipli bir mumla gelen Murat Saruhan, Abanoz'u, 30 Haziran-1 Temmuz 2001 tarihlerinde yapılacak Kırkpınar Güreşleri'ne devet edeceğini bildirdi. Ancak Saruhan, Abanoz'un Ankara'da olduğunun söylenmesi üzerine, minyatür kıspet ve kırmızı dipli mumu bırakarak Emniyet'ten ayrıldı. Ancak, Murat Saruhan'ın İstanbul Emniyeti'nden ayrılmasından hemen sonra Abanoz'un istifa haberi geldi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce