|

Abbas, Ankara'ya geldi

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Ankara'ya geldi.

Anka
00:00 - 12/11/2007 Pazartesi
Güncelleme: 16:24 - 12/11/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Abbas, Ankara'ya geldi
Abbas, Ankara'ya geldi

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Ankara'ya geldi.

Mahmut Abbas, Esenboğa Havaalanı'nda İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Ankara Valisi Kemal Önal tarafından tarafından karşılandı.

Hilton Otelinde ağırlanacak olan Abbas, Anıt Kabir'i ziyaretinden sonra akşam saatlerinde Ankara'daki görevli Arap ülkeleri büyükelçileri ile biraraya gelecek.

Yarın Türkiye'nin öncülüğünü yaptığı Ankara Forum çerçevesinde Cumhurbaşkanı Gül ve İsrail Cumhurbaşkanı Peres ile bir araya gelecek olan Abbas, Gül ve Peres ile İsrail ile Filistin arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konularını ele alacak. 3'lü görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenlenecek.

TBMM'DE BİR İLK

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres yarın öğleden sonra TBMM'ye hitap edecekler. Böylece Abbas, TMBB'de konuşan ilk Filistin Yönetimi Başkanı olacak. Bu arada, Peres ve Abbas'ın konuşmalarını TBMM'de dinleyecek olan Gül, akşam saatlerinde iki konuğu onuruna bir yemek verecek.

Öte yandan, Peres ve Abbas'ın Ankara ziyareti sırasında, Ankara Forum girişimi çerçevevsinde Batı Şeria'da kurulması öngörülen Erez Sanayi Bölgesi projesine ilişkin bir mutabakat zaptı Gül, Peres ve Abbas tarafından ortaklaşa imzalanacak.

16 yıl önce