|

'Abur-cubur' reklamı 21.30'dan sonra olsun

Sağlık Bakanlığı, televizyonlarda yayınlanan şeker, çikolata ve cips reklamlarının geç saatlere konulmasını için harekete geçti.

Yeni Şafak
01:00 - 3/12/2004 Cuma
Güncelleme: 11:30 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Şeker, çikolata, cips reklamlarının çocuklarda kötü beslenme alışkanlıklarına neden olduğunu belirten Sağlık Bakanlığı, bu tür gıdalar ile ilgili reklamların televizyonlarda 21.30'dan sonra yayınlanması için harekete geçti.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Uğurlu, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na gönderdiği yazıda, tüketiciyi yanıltıcı tarzdaki reklamlara karşı gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Özellikle enerji içecekleri reklamlarının halkı yanlış yönlendirdiğine dikkat çeken Uğurlu, reklamlarda, bu tür içeceklerinin kullanımıyla ilgili uyarılara mutlaka yer verilmesi gerektiğini kaydetti. Eğer Sağlık Bakanlığı'nın önerisi Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü'nce uygun görülürse enerji içecekleri reklamları şu uyarı alt yazısı ile birlikte yayınlanacak:

"Enerji içecekleri çocuklar, 18 yaşından küçükler ve bazı özel gruplarda (gebe ve emzikli kadınlar, yaşlılar, diyabetikler, yüksek tansiyonlu olanlar, metabolik hastalığı olanlar, böbrek yetmezliği olanlar, kafeine hassas kişiler için) tavsiye edilmez ve yoğun fiziksel aktivite sırasında ve sonrasında ve alkol ile karıştırılarak veya beraber tüketilemez."

  • ASLIHAN ALTAY KARATAŞ


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce