|

Acımız katlanıyor

İstanbul’daki ana davada, mahkeme başkanının tavırlarına şehit aileleri büyük tepki gösterdi. Aileler, FETÖ’cülere gösterilen iyi muamelenin kendilerine gösterilmediğini söyleyerek “Acımız katlanıyor” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 31/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 05:28 - 31/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Ayşe Kantarcı
Ayşe Kantarcı

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin Silivri’de görülen davada da durum farksızdı. Duruşmaya az sayıda şehit yakını ve gazi katılırken, onlara desteğe gelen olmadı. Duruşmada yalnız bırakılan şehit yakınları ve gaziler bir de mahkeme başkanının sert tavırlarıyla karşılaştı. Davanın sanıkları arasında yer alan dönemin 3’üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Erdal Öztürk’ün savunmasının yaklaşık 4 saat sürmesi ve duruşma sonrası sanık avukatlarının şehit aileleri ile tartışması tepki topladı. Şehit Türkan Türkmen’in eşi Ramazan Türkmen, “Kimse şehit ailelerinin acısını sormuyor. Ancak sanık 4 saat boyunca ‘ben yapmadım’ diyor, başka da bir şey demiyor” dedi.

HALİMİZİ SORAN YOK

Türkmen, “FETÖ’cüler hapishanede bizden iyi bakılmış. Şehit aileleri 15 Temmuz’dan sonra günlerini nasıl geçirdi soran kimse yok. Biz bu kadar acı çekerken, ben eşimi şehit vermişken Yurtta Sulh grubunda İstanbul Sıkıyönetim Komutanı olarak ismi geçen Erdal Öztürk ‘ben suçsuzum’ diyor. Biz buna sinirlenmeyelim de neye sinirlenelim. Onun orada sarf ettiği her söz bizim acımızı katladı” diye konuştu.


SONUNDA BİZE DAVA AÇAR

Duruşma sürecinde sanıklara gösterilen iyi muamelenin şehit ailelerine gösterilmediği belirten Şehit Halil Kantarcı’nın eşi Ayşe Kantarcı, “Gözümüzle şahit olduk, FETÖ’cüler içeride iyi bakılmış. Takım elbiselerin içinde oldukça bakımlıydılar. Yamaçlarında dizilmiş avukatlarıyla oldukça rahatlardı. Müşteki avukatlarının ve şehit yakınlarının sözüne en ufak bir tahammül göstermeyen hakim, bir sanığın 3,5 saat süren savunmasını nasıl da hoşgörü ve nezaketle dinledi. Aynı cümleleri döndürüp döndürüp dillendiren sanık Erdal Öztürk sonunda ‘Tamam ya haklısın, yeter artık bir sus’ dedirtti hepimize. Bugün gördüğümüz muamele sonunda bize iftiradan dava açarlar, bunlara hiç bir şey olmaz diye düşünerek mahkeme salonundan ayrıldık” dedi.

MAHKEME HEYETİNE İLETTİK

Avukat Cavit Tatlı, mahkeme başkanının sükuneti sağlamak için şehit ailelerine sessiz olması gerektiğini ancak tepkiler karşısında ‘Sükunetle duruşmayı dinleyin. Yoksa mahkeme salonunu terk edin’ sözlerinin hoş olmadığını kaydetti. Tatlı, “Şehit aileleri mahkeme heyetinin çok uzağında ve avukatlarından ayrı bir yerde oturdu. Bu talepleri de heyete ilettik. Şimdi duruşmada şehit aileleri avukatlarıyla yan yana oturabilecek. Sanıkların ifadelerinin alınmasının ardından şehit ailelerine tek tek söz verilecek” dedi.

#FETÖ
#Darbe girişimi
#İstanbul
7 yıl önce