|

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den önemli açıklamalar: AİHM'nin çifte standartlarını da görüyoruz

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "AİHM'nin çifte standartlarını da görüyoruz. Bir yerdeki terör eylemlerine karşı sessiz kalmayı bile demokratik toplum için tehdit olarak görürken, 'Türkiye'de siyasi maddelerle faaliyetler yapıldığı' gibi asla kabul edemeyeceğimiz kararlar da veriliyor" açıklamasını yaptı.

22:59 - 8/03/2021 Pazartesi
Güncelleme: 00:28 - 9/03/2021 Salı
Diğer
Abdulhamit Gül
Abdulhamit Gül

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Habertürk TV'de gazetecilerin sorularını yanıtlıyor... Bakan Gül'ün konuşmalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

AİHM'nin çifte standartlarını da görüyoruz. Bir yerdeki terör eylemlerine karşı sessiz kalmayı bile demokratik toplum için tehdit olarak görürken, 'Türkiye'de siyasi maddelerle faaliyetler yapıldığı' gibi asla kabul edemeyeceğimiz kararlar da veriliyor.

İklimi oluştururken, özgürlükler derken, insan hakları derken, terörle mesafesini koyması gerekenler, demokrasiye inanması gerekenlerin de bu iklime sahip çıkması, destek vermesi lazım.


"Kimse Türkiye'yi eski Türkiye'ye götüremeyecek"


AK Parti 1990'lı yılların faili meçhul dönemlerini ve o dönemin uygulamalarını sona erdirmiş ve vesayetle devlet içinde ne olursa olsun devletin hiyerarşisi dışındaki hangi yapı varsa onlarla mücadele eden, çetelerle gayrimeşru her oluşumla mücadele eden bir partidir. Bizim varlık sebebimiz budur. Bu konuda çok önemli adımlar attık, neticeler aldık. Bu hususta tekrar kimse Türkiye'yi eski Türkiye'ye götüremeyecek.

#Abdulhamit Gül
3 yıl önce