|

Adaylar tamam söz teşkilatlarda

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/02/2015 Pazar
Güncelleme: 01:23 - 22/02/2015 Pazar
Yeni Şafak
7 Haziran genel seçimleri milletvekilliği aday adaylığı başvurularının sona erdiği AK Parti’de kesin aday listesi süreci başladı. İlk olarak 28 Şubat - 1 Mart tarihlerinde Türkiye genelinde anketlerle temayül yoklaması yapılacak. Daha sonra her şehre bir sandık konularak aday adayları bu defa da STK temsilcilerine ve şehrin akillerine sorulacak. 6 Mart’tan itibaren Genel Merkez’de 12 ayrı komisyon çalışmalarına başlayacak.

Seçim İşleri Başkanlığı tek tek aday adaylarıyla mülakat yapacak. Adaylara, “Neden AK Parti’de siyaset yapmayı istiyorsunuz, ne gibi projeleriniz var” gibi sorular yönetilecek. 

ÜST KOMİSYON KARAR VERECEK

Bu aşamadan sonra 3 genel başkan yardımcısının başkanlığında üç ayrı komisyon bir defa daha aday adaylarını değerlendirecek.  Aday adaylarıyla ilgili son kararı ise AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığını yaptığı Üst Komisyon verecek. AK Parti, 15 Nisan’da da kampanya tanıtarak seçime hazırlanacak. 

MERVAN GÜL DE ADAY ADAYI

Bu arada 2003 yılında yenilenen Siirt seçimlerinde yerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a veren Mervan Gül de AK Parti'den aday adayı oldu. Gül, "Siyasi hayatında edindiğim bilgi ve birikimleri milletvekili olarak hizmete dönüştürmek istiyorum" dedi. 
#genel seçim
#mervan gül
#milletvekili
9 yıl önce