|

ADSL'de sabit telefon hattı zaferi

Bir ilköğretim müfettişi, ADSL hizmeti için Türk Telekom'un almak zorunda bıraktığı 'sabit telefon hattı' uygulamasını mahkemeye götürdü. Mahkeme, sabit ücret alınmasının yasal olmadığına karar verdi

Cihan
00:00 - 17/05/2010 Pazartesi
Güncelleme: 01:04 - 17/05/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
ADSL'de sabit telefon hattı zaferi
ADSL'de sabit telefon hattı zaferi

Müfettiş olan Recep Ali Örten, Kastamonu ilinde görev yaptığı sırada ADSL aboneliği için başvuruda bulundu. Türk Telekom yetkilileri sabit hat çektirmeden ADSL hizmeti veremeyeceklerini belirtti. Bunun üzerine sabit hat için de aboneliği kabul eden Örten, evine sabit telefon hattı çektirirken ADSL hizmeti de almaya başladı.

ADSL'DE SABİT HAT ŞART DEĞİL

ADSL hizmeti için sabit telefon çektirilmemesi gerektiğini savunan Örten, konuyu şikayet dilekçesiyle, 4 Mart 2008 tarihinde Kastamonu Valiliği Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığı'na taşıdı. Örten, heyetin talebini reddetmesi üzerine konuyu tüketici mahkemesi sıfatıyla Kastamonu 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne taşıdı. Mahkeme, kararında, Örten'i haklı buldu ve telefon hattı üzerinden sabit ücret alınmaksızın ADSL hizmetinden yararlandırılmasını hükmetti.

HÂLÂ FATURA GELİYOR

Örten, mahkeme kararıyla birlikte geriye dönük ödediği sabit ücretleri almak amacıyla çalıştıklarını belirterek, "Halen Türk Telekom bana sabit telefon için sabit ücret gönderiyor" diye konuştu.


14 yıl önce